Menu
Kampioensjaar in beeld: De Denen

Kampioensjaar in beeld: De Denen

Het kampioensjaar heeft talloze prachtige foto's opgeleverd. In een drieluik vatten we de mooiste beelden van het seizoen 2012-2013 samen. In aflevering 2: De Denen van Ajax.

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst, Gerard van Hees en Pro Shots

Vier Denen begonnen in juli aan de voorbereiding: Schöne, Boilesen, Fischer en Eriksen. Vier Denen begonnen in juli aan de voorbereiding: Schöne, Boilesen, Fischer en Eriksen.
In augustus kwam Christian Poulsen er bij. In augustus kwam Christian Poulsen er bij.
En acht dagen later volgde de jonge Lucas Andersen als zesde Deen. En acht dagen later volgde de jonge Lucas Andersen als zesde Deen.
Al vroeg in de competitie trof Lasse Schöne zijn vorige club NEC. Al vroeg in de competitie trof Lasse Schöne zijn vorige club NEC.
Eriksen in een onderonsje met scheidsrechter Pol van Boekel bij Heerenveen - Ajax (2-2). Eriksen in een onderonsje met scheidsrechter Pol van Boekel bij Heerenveen - Ajax (2-2).
In een volledig Deens middenveld vervulde Christian Poulsen de rol van controleur. In een volledig Deens middenveld vervulde Christian Poulsen de rol van controleur.
'Godt gået dreng', of iets in de trant van 'goed gedaan jongen', zal hier hebben geklonken. 'Godt gået dreng', of iets in de trant van 'goed gedaan jongen', zal hier hebben geklonken.
Eriksen besliste de thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-0). Eriksen besliste de thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-0).
'Åh nej!', baalden Poulsen en Eriksen in het Deens in Almelo. 'Åh nej!', baalden Poulsen en Eriksen in het Deens in Almelo.
Eriksen scoort in De Kuip! Eriksen scoort in De Kuip!

Fischer was met twee goals uiterst succesvol in Zwolle. Fischer was met twee goals uiterst succesvol in Zwolle.
En de zesde Deen (Lucas Andersen) maakte tegen Groningen zijn debuut. En de zesde Deen (Lucas Andersen) maakte tegen Groningen zijn debuut.
De volledige Ajax-productie is van Deense makelij bij Ajax - Feyenoord (3-0). De volledige Ajax-productie is van Deense makelij bij Ajax - Feyenoord (3-0).
In de laatste wedstrijd sloot ook Nicolai Boilesen weer aan bij de selectie. In de laatste wedstrijd sloot ook Nicolai Boilesen weer aan bij de selectie.