Menu
Kampioensjaar in beeld: Frank de Boer

Kampioensjaar in beeld: Frank de Boer

Het kampioensjaar heeft talloze prachtige foto's opgeleverd. In een drieluik vatten we de mooiste beelden van het seizoen 2012-2013 samen. In deze eerste aflevering: Coach van het Jaar Frank de Boer.

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst, Gerard van Hees en Pro Shots

Ajax begon met een gelijkspel thuis tegen AZ. De Boer liet Lasse Schöne na rust aan de kant. Ajax begon met een gelijkspel thuis tegen AZ. De Boer liet Lasse Schöne na rust aan de kant.
De perfectionist in de trainer openbaart zich als bij een 5-0-voorsprong bij NEC een tegendoelpunt valt. De Boer geeft een donderpreek aan zijn team, royale voorsprong of niet. De perfectionist in de trainer openbaart zich als bij een 5-0-voorsprong bij NEC een tegendoelpunt valt. De Boer geeft een donderpreek aan zijn team, royale voorsprong of niet.
Zeer actief coachend brengt De Boer met zijn team FC Twente de eerste nederlaag toe. Zeer actief coachend brengt De Boer met zijn team FC Twente de eerste nederlaag toe.
Veel Nederlandse voetbalhistorie bijeen bij Feyenoord - Ajax (2-2). Veel Nederlandse voetbalhistorie bijeen bij Feyenoord - Ajax (2-2).
Het gezicht staat op onweer. De eerste nederlaag is in de maak bij Ajax - Vitesse (0-2). Het gezicht staat op onweer. De eerste nederlaag is in de maak bij Ajax - Vitesse (0-2).
In woord en gebaar drukt De Boer zijn bedoeling uit. In woord en gebaar drukt De Boer zijn bedoeling uit.
In de met 3-0-gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord instrueert De Boer Enoh. In de met 3-0-gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord instrueert De Boer Enoh.
In gesprek met Jody Lukoki. In gesprek met Jody Lukoki.
Topoverleg in Waalwijk. Topoverleg in Waalwijk.
Ook in de wedstrijd zelf werkt De Boer aan zijn team. Ook in de wedstrijd zelf werkt De Boer aan zijn team.
Rustig in de belangrijkste wedstrijd om de titel, uit bij PSV. Rustig in de belangrijkste wedstrijd om de titel, uit bij PSV.
En een explosie van geluk na de zege in Eindhoven. En een explosie van geluk na de zege in Eindhoven.
De thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Kleine domper op de feestvreugde; maar geen man over boord. De thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Kleine domper op de feestvreugde; maar geen man over boord.
In Breda mag er niets fout gaan. Dat gebeurt ook niet, 0-2-zege. In Breda mag er niets fout gaan. Dat gebeurt ook niet, 0-2-zege.
En binnen, in het thuisduel met Willem II! Dat is dus nummer drie op rij. En binnen, in het thuisduel met Willem II! Dat is dus nummer drie op rij.
In het bad heft de trainer de schaal. In het bad heft de trainer de schaal.
De schaal mag traditiegetrouw mee naar de persconferentie na het behalen van de landstitel. De schaal mag traditiegetrouw mee naar de persconferentie na het behalen van de landstitel.
Op het podium in het ArenA-park op de Boulevard. Op het podium in het ArenA-park op de Boulevard.
Samen met de Ajacied van het jaar, Daley Blind. Samen met de Ajacied van het jaar, Daley Blind.
En de felicitaties van de aanvoerder op 15 mei. De trainer viert z'n 43e verjaardag. Het jaar is rond. En de felicitaties van de aanvoerder op 15 mei. De trainer viert z'n 43e verjaardag. Het jaar is rond.