Menu

Kampioensnummer Ajax Magazine in de winkel

Ajax Magazine nummer 7 ligt in de winkel. Met daarin onder meer fantastische foto's van het kampioenschap. Van de wedstrijd tot het feest na afloop en een interview met Zlatan Ibrahimovic.

Kampioen!
De mooiste foto’s
De schaal, de kleedkamer, de huldiging, het feest
Kampioen in eigen huis
Ajax grossiert in titels

Superster in wording
Wat arrogantie leek, is nu zelfbewustzijn. Wat kritiek was, is nu lof. Zlatan Ibrahimovic heeft het in zich een van de beste spitsen ter wereld te worden.

Terug op het Leidseplein
Tien jaar na zijn afscheid als Ajacied was Stefan Pettersson even terug in de stad waar hij zijn grootste triomfen vierde. Op het Leidseplein haalde de Zweedse ‘Mister Ajax’ herinneringen op.

Jason Culina
Na vijf jaar neemt de Australische spits Jason Culina afscheid van Ajax. Zijn carrière in Amsterdam kende minstens zo veel dalen als pieken, maar dit seizoen heeft hij bij Jong Ajax zijn spelvreugde teruggevonden.


Eentje!
Nuchter zegt hij: ‘Ik kom snelheid te kort voor de absolute top.’ Bij Ajax mocht Dave van den Bergh daar in 1996 en 1997 even aan ruiken, met onder meer één doelpunt als resultaat.

Historische grond
Dramatiek en heldendom in Stadion Vasilij Levski, waar Ajax in de jaren zeventig liefst vier maal op bezoek ging.

De dravende geluksvogel
Feiten en fictie uit de loopbaan van Goudhaantje Johnny Rep, met een monoloog aan het adres van leermeester Johan Cruijff. ‘Rot toch op, man!’

Praagse lente
Vierduizend Ajax-supporters beleefden in 1967 bij de uitwedstrijd tegen Dukla een vroege Praagse lente, die hun nog lang zou heugen. Een ooggetuigenverslag aan de hand van de beelden van fotograaf Guus de Jong.

La Bloemen
Theatervrouw Karin Bloemen praat veel en graag. Ook over voetbal. De ‘Diva van de lage landen’ valt op spitsen met intuïtie.

EN VERDER

De week van Danny Blind
Het recept van Zdenek Grygera
De gelegenheidsspitsen van Ajax
Onvoltooid verleden: Frank Arnesen
De poster
De aftrap
Van Ajax van Eijden
Vos preekt de passie
Ajax van dag tot dag
9 x Ajax 1
Jong Ajax
Verbeelding
Museumstukken
Ajax compleet
Fanshopping
Partners, sponsors & suppliers
Column Theodor Holman
Boeken
De heren media
Column Jeroen van den Berg