Menu

Kan Ajax kater in Kerkrade wegspoelen?

De klap van de uitschakeling in het UEFA-Cuptoernooi is bij Ajax hard aangekomen. Bij Ronald Koeman zo hard, dat hij vrijdagochtend zijn ontslag indiende. Of voor de spelers de twee dagen richting de competitiewedstrijd tegen Roda JC lang genoeg zijn om te herstellen van de recente ontwikkelingen, zal zondag tegen half drie blijken. Het duel begint al om 12.30 uur.

Voor het eerst sinds december 2001 zal Ronald Koeman het team niet meer coachen. Deze taak is nu voor de assistenten Ruud Krol en Tonny Bruins Slot. Hoe de spelersgroep het vertrek van de trainer oppikt, zal tijdens het duel blijken.

In het verleden eindigde exact de helft van de laatste 20 wedstrijden in een gelijkspel. Maar waar dat de meeste keren nog wel kon worden geaccepteerd, zal Ajax dit weekeinde met een puntendeling niet tevreden zijn.

Er moet immers een behoorlijk stuk onvrede worden weggespoeld. Want na de matige periode in de competitie leek Ajax in Europa met de thuisoverwinning op Auxerre goed op weg naar de volgende ronde. Maar donderdag viel het doek. Met 3-1 verloor Ajax en de tweede plaats in de competitie is met het bekertoernooi alles dat de ploeg nog rest. Woensdag staat de bekerontmoeting met ADO op het programma, zondag moet gewonnen worden om de week erop tegen AZ de overbrugging te maken naar de Alkmaarse ploeg.

Het is voor Ajax te hopen dat zondag de ziekenboeg wat leger is dan donderdag. Dat in elk geval Rafael van der Vaart en Rasmus Lindgren weer beter zijn, want het middenveld kan wel wat steun gebruiken.

Bij Ajax is niemand geschorst, terwijl Roda JC het zonder Cissé en Gregoor van Dijk moet doen. Die zijn wel van deelname uitgesloten.

Laatste vijf edities:
31 maart 2000 3-0 (2-0)
16 april 2001 1-1 (0-0)
15 december 2001 1-1 (1-0)
08 november 2002 1-1 (0-0)
21 januari 2004 1-2 (1-0)