Menu
Kandidaten voor Raad van Commissarissen Ajax

Kandidaten voor Raad van Commissarissen Ajax

De directie van AFC Ajax NV doet oproeping tot het houden van een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). Deze BAVA heeft als belangrijkste agendapunt de benoeming van twee personen tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV.

Het betreft de heren Peter Mensing en Leen Meijaard. Met inachtneming van de wettelijke oproepingstermijn van 42 dagen, vindt de vergadering plaats op 14 april 2016. De Ondernemingsraad van Ajax heeft meegedeeld zich te kunnen vinden in deze aanbevelingen en met betrekking tot deze twee vacatures geen andere personen aan te bevelen.

Leen Meijaard (geboren op 25 mei 1961 in Delft) was in de jaren negentig als econoom werkzaam bij het Ministerie van Financiën. In de jaren daarna bekleedde hij functies bij Robeco Groep, Fidelity Investments en New Flag Asset Management. Bij Merrill Lynch was hij van 2002 tot 2006 Managing Director, waarna hij toetrad tot de Raad van Bestuur van BlackRock voor Europa, het Midden Oosten en Azië. Bij BlackRock is Meijaard nog steeds actief als Managing Director.

Peter Mensing (geboren op 12 maart 1960 in Amsterdam) was in de periode 1984 – 2008 werkzaam bij Booz Allen Hamilton als respectievelijk consultant, Vice President en Senior Vice President. Daarna was hij zeven jaar Senior Vice President bij Booz & Company. Momenteel is hij Senior Advisor bij PwC en bij Bregal Freshstream. Als commissaris is Mensing reeds verbonden aan Ksyos, Lunchgarden en Vascobelo. Hij is tevens lid van de Raad van Advies bij Ziggo en bij de Nederlandse Orde van Advocaten, voorzitter van de Stichting Stadsschouwburg Fonds en lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

De heren Mensing en Meijaard worden voorgedragen in de RvC van Ajax als opvolgers van Dolf Collee en RvC-voorzitter Hans Wijers. Collee trad per 6 september 2015 af in verband met zijn benoeming tot algemeen directeur. Wijers kondigde zijn vertrek  op 19 oktober 2015 aan, hij treedt af tijdens de aankomende BAVA. Collega-commissaris Leo van Wijk heeft zich bereid verklaard de rol van voorzitter over te nemen. Bij benoeming maken Mensing en Meijaard de RvC, die dan verder bestaat uit Leo van Wijk, Theo van Duivenbode en Ernst Ligthart, compleet.

Peter Mensing en Leen Meijaard.
Peter Mensing en Leen Meijaard.
Tekst en foto's: Ajax.nl
Oproeping en documenten BAVA 14 april 2016