Menu
'Kans om iets recht te zetten'

'Kans om iets recht te zetten'

Frank de Boer heet voor aanvang van de bekerwedstrijd tegen AZ alle supporters welkom met een column in het officiƫle programmaboekje Ajax Kick Off. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom bij de thuiswedstrijd tegen AZ. Vanavond strijden we om een plaats in de bekerfinale. Een prachtige uitdaging, zeker tegen AZ. Want we hebben iets recht te zetten tegen de club die ons vorig seizoen in de beker uitschakelde. En die kans is er nu, omdat loting ons wederom aan AZ koppelde. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat we de bekerontmoeting dit keer winnend kunnen afsluiten. Het is namelijk een fantastische ervaring om de bekerfinale in De Kuip te spelen. Dat moet elke voetballer mee willen maken.

Onze spelers weten wat ze te doen staat: winnen. Maar dat geldt zeker ook voor onze tegenstander. Bij AZ maken ze met een goed voetballende ploeg een opvallend wisselvallig seizoen mee. Waardoor ze veel te laag op de ranglijst staan, als je kijkt naar de kwaliteit die ze in huis hebben. Hun seizoen kan opeens weer glans krijgen als ze de bekerfinale spelen en winnen. Ook AZ zal het gevoel moeten krijgen dat in de ArenA niks te halen is. Samen met de mensen op de tribunes zullen we daar alles aan doen.

Frank de Boer
Trainer/Coach