Menu

Kansen missen doen ze in Breda ook

Niet alleen de Ajacieden in het roodwit misten in hun recente competitieduel opgelegde kansen. Ook Nourdin Boukhari kon er zondag over meepraten. Dat NAC met 1-0 won was gezien het aantal kansen een zeer magere afspiegeling van de wedstrijd.

Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf zagen hun ploeg een spervuur van schoten op het doel van ADO Den Haag afvuren. Slechts een van die kansen belandde uiteindelijk achter de Haagse doelman, waardoor NAC met 1-0 zegevierde. Seedorf liep nog tegen een gele kaart aan en Boukhari werd vijf minuten voor tijd naar de kant gehaald. Collega-huurling Cedric van der Gun kreeg zelf ook nog een mogelijkheidje op een treffer namens ADO Den Haag.

Pius Ikedia kon met zijn RBC zaterdagavond niet opnieuw voor een stuntje zorgen. In Roosendaal won PSV namelijk met 0-3. De rappe rechtsbuiten, die overigens het grootste gedeelte van het duel aan de linkerkant opereerde, speelde de hele wedstrijd.

Richard Knopper speelde het thuisduel van SC Heerenveen tegen Vitesse niet uit. De aanvallende middenvelder werd in de 67ste minuut gewisseld voor de nog aanvallender ingestelde Samaras. Het hielp de Friese ploeg niet, want na negentig minuten was de stand nog exact zoals bij aanvang, 0-0.

De oud-Ajacieden van AZ beleefden een fantastische zaterdagavond. Co Adriaanse, Henk Timmer, Tim de Cler, Olaf Lindenbergh en Denny Landzaat bereikten behalve een geweldige 7-0 overwinning op het RKC van een andere oud-Ajacied Serginho Greene Europees voetbal. En dat was in Alkmaar meer dan twintig jaar geleden.

Ruud Kras deed het in Rotterdam niet zo slecht met Volendam. Maar punten leverde het duel niet op voor Volendam. Feyenoord won met 2-0, onder andere door een makkelijk verkregen strafschop. Kras speelde de hele wedstrijd.

Een divisie lager deed Kiran Bechan met Sparta zeer goede zaken in Almelo. Na een vrije trap van Bechan reageerde Levchenko goed en schoot de winnende treffer op het scorebord, 0-1. Door dit resultaat is Sparta nog kansrijk voor een plaats in de nacompetitie.