Menu
'Kansen om in een flow te komen'

'Kansen om in een flow te komen'

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd heten Edwin van der Sar en Frank de Boer de fans welkom in de Amsterdam ArenA. Beurtelings schrijven de directeur marketing en hoofdcoach van Ajax een persoonlijk voorwoord in het programmaboekje Ajax Kick Off. Bij Ajax - RKC Waalwijk is het de beurt aan De Boer.

Beste Ajacieden,

Welkom in de Amsterdam ArenA bij twee thuiswedstrijden kort achter elkaar. Ajax - RKC Waalwijk is belangrijk voor onze strijd in de Eredivisie en Ajax - ASWH is belangrijk om de volgende ronde van de KNVB Beker te halen.

Ook al was het resultaat in Glasgow natuurlijk ontzettend teleurstellend, ik heb na afloop meteen duidelijk gemaakt dat we met opgeheven hoofd het vliegtuig in konden stappen, terug naar Amsterdam. Met het vizier op deze wedstrijden.
We durfden er vanaf de zomer voor uit te komen dat we de ambitie hadden om in de UEFA Champions League tweede in de poule te worden. Die plek moeten we, in elk geval voorlopig, uit ons hoofd zetten. Maar de manier van spelen geeft ons als technische staf een enorm goed gevoel. Ik vond ons bij Celtic bij vlagen fantastisch spelen. Dat hebben we de spelers ook verteld; blijf zo doorgaan.

RKC is een tegenstander van een heel ander kaliber dan Celtic. Daar hoeven we niet omheen te draaien. Maar de Waalwijkers hebben de punten hard nodig en ze zullen er alles aan doen om te stunten tegen ons. Wij moeten ze vanaf het begin duidelijk maken dat er niks te halen is, ondanks de zware uitwedstrijden die we afgelopen week speelden. Nee, we hoeven ons geen zorgen te maken. Ik ben ervan overtuigd dat ons spel tot goede resultaten gaat leiden. Als je naar ons programma kijkt, liggen er kansen om in een flow te komen, die ons een belangrijke hoeveelheid punten moet opleveren.

De wedstrijd tegen ASWH gaat ons geen punten opleveren in de Eredivisie, maar moet ons wel in de volgende ronde van de KNVB Beker brengen. Ik ben benieuwd hoeveel mensen een kaartje hebben gekocht. De directie heeft bewust voor een laag tarief gekozen omdat wij liever een goed gevuld stadion hebben met wellicht wat minder inkomsten, dan een lege ArenA omdat de kaartjes te duur zouden zijn. Daarnaast zijn er nog wat acties met HETT-verenigingen en scholen.

Bij Ajax benadrukken we altijd dat we attractief willen voetballen. Met durf en lef. Volgens de filosofie van de club. Voor mensen die eraan twijfelen: deze filosofie is er ook op gericht om wedstrijden winnend af te sluiten. En zodoende om de prijzen te spelen. De thuiswedstrijden tegen RKC en ASWH zijn dan qua aanzien anders dan Twente-uit en Celtic-uit, ze zijn net zo belangrijk. Als wij een succesvol seizoen willen hebben - en dat willen we - moeten deze wedstrijden gewonnen worden.

Heel veel plezier vanavond.

Frank de Boer
Trainer/Coach

Foto:Ajax.nl/Gerard van Hees