Menu
Kansen spreiden voor krabbels

Kansen spreiden voor krabbels

Lang voordat de Ajax-selectie zich opmaakte voor de spelerspresentatie vormden de eerste rijen met Ajax-supporters zich al voor de tentjes waarin de spelers en trainers de fans zouden voorzien van hun handtekeningen. Het was kiezen of delen voor veel Ajacieden. Of alvast in de rij gaan staan om er op tijd bij te zijn voor een handtekening, of plaatsnemen pal voor het podium zodat alle Ajacieden tijdens de presentatie van dichtbij konden worden bekeken. Enkele Ajacieden pakten het slimmer aan: zij werkten goed samen om van zoveel mogelijk Ajacieden een handtekening te scoren.

,,Ik moet van mijn dochter Mayra een handtekening van Ricardo van Rhijn regelen”, vertelt papa Michel uit Velserbroek. ,,Mijn dochter staat een paar rijen verderop met mijn vader in de rij om handtekeningen van Richairo Zivkovic en Tobias Sana te kunnen krijgen. We staan nu dan even niet bij elkaar, maar we hebben wel een mooie dag gehad samen.”

Ook de 15-jarige Kendra en bijna 17-jarige Chrissy uit Mijdrecht staan al even in de rij voor een krabbel van hun idool Viktor Fischer. Naast Fischer willen zij ook van keeper Kenneth Vermeer een handtekening. ,,Dit is de eerste keer dat we hier zijn. Helaas kunnen we nog niet naar wedstrijden, daarvoor hebben we nog te weinig geld. Hopelijk komt het er dit jaar van.”

Sandra uit Amsterdam staat iets verderop op haar dochter te wachten, die inmiddels al ver vooraan in de rij staat. ,,Heerlijk om even rustig te kunnen zitten. Vroeger ging ik zelf ook op handtekeningenjacht, maar nu geef ik het stokje graag door aan mijn kind. Viktor Fischer is haar favoriete Ajacied.”

Ook de handtekening (en foto) van Ajax' nieuwste spits Arek Milik was gewild. Ook de handtekening (en foto) van Ajax' nieuwste spits Arek Milik was gewild.

De blonde Deen mag dan goed in de markt liggen bij de vrouwen, er zijn ook kleine Ajax-supporters die andere Ajacieden op waarde weten te schatten. Donald (5) en Joep (7) uit Woubrugge zijn samen met hun opa en oma op de Ajax Open Dag afgekomen. Op de vraag van welke speler zij nou het liefst een handtekening willen, vraagt Joep of het ook iemand anders mag zijn. ,,Ik wil een handtekening van Frank de Boer. Hij is de allerbeste.” Zijn kleine broertje Donald is het daar roerend mee eens.

Tekst: Thijs Nabben
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en Gerard van Hees

Nabij het podium zetten de Ajacieden hun handtekeningen. Nabij het podium zetten de Ajacieden hun handtekeningen.
De krabbel van Lasse Schöne siert sinds donderdag het rugnummer op een uitshirt van afgelopen seizoen. De krabbel van Lasse Schöne siert sinds donderdag het rugnummer op een uitshirt van afgelopen seizoen.
Shirts en ballen bleken erg populair om een handtekening op te zetten. Shirts en ballen bleken erg populair om een handtekening op te zetten.
Talloze fans én talloze items werden voorzien van krabbels. En dat werd vaak vastgelegd ook. Talloze fans én talloze items werden voorzien van krabbels. En dat werd vaak vastgelegd ook.
Dennis Bergkamp is als assistent-trainer in trek. Dennis Bergkamp is als assistent-trainer in trek.
Een fan bemachtigt naast de handtekening ook een highfive van Nicolai Boilesen. Een fan bemachtigt naast de handtekening ook een highfive van Nicolai Boilesen.
Twee échte Ajacieden poseren met hun idool Richairo Zivkovic. Twee échte Ajacieden poseren met hun idool Richairo Zivkovic.
Schöne gaat op de foto met een fan in het nieuwe uittenue van Ajax. Schöne gaat op de foto met een fan in het nieuwe uittenue van Ajax.
Davy Klaassen met twee breeduit lachende fans. Davy Klaassen met twee breeduit lachende fans.
De handtekeningensessie bood ook een mooie kans op een ontmoeting met de hoofdcoach. De handtekeningensessie bood ook een mooie kans op een ontmoeting met de hoofdcoach.