Menu
Keeper Leeuwenburgh verlengt contract

Keeper Leeuwenburgh verlengt contract

Ajax en Peter Leeuwenburgh hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2015. De nieuwe en verbeterde verbintenis gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2015 en loopt tot en met 30 juni 2018.

Leeuwenburgh werd op 23 maart 1994 geboren in Heinenoord. De doelman, die sinds 2004 in de jeugdopleiding van Ajax speelt, maakte op 2 september 2013 zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de Jupiler League wedstrijd Jong Ajax – Jong PSV (4-2). Hij speelde tot nu toe tien officiële wedstrijden voor het beloftenelftal.

De keeper is ontzettend tevreden met de nieuwe overeenkomst en merkt dat Ajax vertrouwen in hem heeft. ,,Dat voel ik op het veld, dat voel ik door het nieuwe contract. Als Jasper Cillessen ooit vertrekt, ben ik één van de kandidaten om hem op te volgen."

Leeuwenburgh kampt momenteel met een schouderblessure, waardoor hij al enige maanden niet meer in actie is gekomen. ,,Het gaat steeds beter. Ik kan weer ballen vangen en rustig duiken. Alleen ballen in de uiterste hoek zijn nog lastig. Ik hoop aan het einde van deze week weer een volledige keeperstraining mee te doen. En misschien kan ik dan nog dit seizoen in actie komen voor Jong Ajax."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van hees

Marc Overmars en Peter Leeuwenburgh zetten hun handtekening onder het nieuwe contract. Marc Overmars en Peter Leeuwenburgh zetten hun handtekening onder het nieuwe contract.
Leeuwenburgh: 'Ik voel het vertrouwen van Ajax.' Leeuwenburgh: 'Ik voel het vertrouwen van Ajax.'