Menu
Keepers draaien warm

Keepers draaien warm

Jasper Cillessen is zondag de doelman van Ajax in de topper tegen PSV. De reservekeeper van Ajax vervangt de geschorste Kenneth Vermeer. De vraag wie er als tweede doelman naar Eindhoven meereist is nog niet beantwoord. Peter Leeuwenburgh (19) en Chiel Kramer (21) zijn de kanshebbers.

Kramer was dinsdagavond doelman tijdens de verloren uitwedstrijd tegen Jong Feyenoord. Hij volgde woensdag om die reden een eigen programma. Jeugdinternational en A1-doelman Leeuwenburgh keepte afgelopen zaterdag voor het laatst een wedstrijd. Hij trainde derhalve volop mee.

Een van beide doelmannen uit de eigen jeugdopleiding zal zondag de rol van reservedoelman achter Cillessen op zich nemen. Over wie dat zal worden werd de afgelopen dagen al druk gespeculeerd. Afgelopen maandag vielen de namen van Edwin van der Sar en keeperstrainer Carlo l'Ami al even in de media. Later op de dag liet Frank de Boer in een interview met Ajax TV al weten dat noch de directeur marketing, noch de keeperstrainer tweede doelman tegen PSV zal zijn. Hij liet toen al weten dat de keuze normaal gesproken op Kramer of Leeuwenburgh zal vallen.

Cillessen en Leeuwenburgh werden woensdag door keeperstrainer l'Ami onder handen genomen. De 23-jarige Cillessen bereidt zich voor op zijn zestiende officiële duel onder de lat bij Ajax. Dit seizoen verdedigde hij al acht keer het doel van Ajax. Als vaste doelman in de bekercompetitie keepte hij alle vijf de bekerduels, inclusief de verloren halve finale tegen AZ. Daarnaast verving hij Kenneth Vermeer tijdens het competitieduel Ajax - VVV-Venlo (ziek), Ajax - Steaua Boekarest (blessure) en afgelopen zondag tegen Heracles Almelo (rode kaart). Daar komt zondag tegen PSV een negende duel bij.

Koploper Ajax traint donderdag openbaar voor supporters. Vrijdag en zaterdag werkt Ajax nog twee besloten trainingssessies af op weg richting de topper tegen nummer 2 PSV.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Peter Leeuwenburgh is doelman van Ajax A1. Peter Leeuwenburgh is doelman van Ajax A1.
Jasper Cillessen (links) verdedigt zondag het doel in Eindhoven. Jasper Cillessen (links) verdedigt zondag het doel in Eindhoven.
Peter Leeuwenburgh trainde met het eerste elftal mee. Peter Leeuwenburgh trainde met het eerste elftal mee.
De spelers deden onder meer een oefening aan een elastiek. De spelers deden onder meer een oefening aan een elastiek.