Menu
Keepers Jong Ajax trainen mee

Keepers Jong Ajax trainen mee

Ajax 1 had donderdag weer de beschikking over twee keepers. De doelmannen van Jong Ajax, Sergio Padt en Roy Ouwerkerk, trainden mee met de selectie.

Sergio Padt (links) en Roy Ouwerkerk trainden mee met Ajax 1. Sergio Padt (links) en Roy Ouwerkerk trainden mee met Ajax 1.

De selectie van Ajax trainde woensdag nog zonder keepers. Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer zijn deze week afwezig vanwege interlandverplichtingen en Dennis Gentenaar heeft een knieblessure. Voor de donderdag werden Sergio Padt en Roy Ouwerkerk door de technische staf bij de uitgedunde selectie gehaald. De keepers waren hard nodig omdat er tijdens de oefensessie veel aandacht werd besteed aan het afronden op het doel.
Ouwerkerk en Padt zijn geen onbekenden in de selectie van het eerste elftal. Beide keepers trainden al vaker mee. Padt maakte afgelopen zomer zelfs al zijn officieuze debuut in Ajax 1 tijdens de oefenwedstrijd tegen Excelsior ’31. Donderdag tijdens de training kon het duo flink aan de slag. Eerst werden ze met z’n tweeën kort onder handen genomen door Carlo l’Ami. Daarna verdedigden ze ieder een groot doel tijdens een pass- en afwerkvorm en tot slot kwamen ze in actie tijdens een partij op grote doelen.
Jan Vertonghen (links) maakte een sterke indruk. Jan Vertonghen (links) maakte een sterke indruk.

Tijdens de training liet Dario Cvitanich zijn doelgerichtheid zien. De Argentijn, die maandag drie keer doel trof voor Jong Ajax, scoorde bij het afwerken en de partijvormen meerdere malen op fraaie wijze. Ook Jan Vertonghen en Gabri maakten een goede indruk. De Belg en de Spanjaard, net terug van blessures, schuwden het duel niet.
De selectie van Ajax is vrijdag en in het weekend vrij. Maandag om 11.00 uur staan de Ajacieden weer op het trainingsveld.
Net als een dag eerder regende het de hele training. Net als een dag eerder regende het de hele training.
Dario Cvitanich had zijn vizier op scherp staan. Hier kopt hij de bal achter Roy Ouwerkerk. Dario Cvitanich had zijn vizier op scherp staan. Hier kopt hij de bal achter Roy Ouwerkerk.