Menu
Keepers maken vlieguren in De Lutte

Keepers maken vlieguren in De Lutte

Voor het eerst sinds drie seizoenen maakt Jeroen Verhoeven geen onderdeel meer uit van het keeperstrio van Ajax. De dertiger is dit seizoen vervangen door derde doelman Mickey van der Hart (18) uit de eigen jeugdopleiding. Samen met Kenneth Vermeer (26) en Jasper Cillessen (23) werkt hij onder leiding van keeperstrainer Carlo l’Ami toe naar het nieuwe seizoen.

De doelmannen hebben zoals altijd een aparte status tijdens de training. Het grootste deel van de trainingen werken ze hun eigen programma af. Iedere dag schotelt l’Ami de keepers een gevarieerd programma voor. Zowel met als zonder bal worden de sluitposten klaargestoomd voor het nieuwe seizoen.

De komst van Van der Hart heeft de gemiddelde leeftijd aardig omlaag gehaald. Na het vertrek van Maarten Stekelenburg bracht Jasper Cillessen het aantal vlieguren vorig seizoen al aardig naar beneden. De wissel Verhoeven - Van der Hart heeft het gemiddelde nog verder verlaagd. De talentvolle doelman uit de eigen jeugdopleiding werd onlangs door Frank de Boer bij de selectie gehaald. Vorige maand werd hij nog uitgeroepen tot Talent van de Toekomst tijdens de Vanenavond.

In het gezelschap van Vermeer, Cillessen en l’Ami kan hij in de luwte aan het ‘echte’ werk ruiken. De kleinzoon van Cor van der Hart toont zich echter ambitieus. Als het tijdens het partijspel even duurt voordat hij weer op doel mag, trekt hij de aandacht van l’Ami. ‘Wanneer mag ik er weer erin?’ vraagt hij met een armgebaar. Voordat hij er erg in heeft staat hij alweer tussen de palen. Aan vlieguren geen gebrek deze week.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Mickey van der Hart, Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen tijdens de warming-up. Mickey van der Hart, Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen tijdens de warming-up.
Mickey van der Hart volgt de aanwijzingen van Carlo l'Ami. Mickey van der Hart volgt de aanwijzingen van Carlo l'Ami.
Kenneth Vermeer kreeg een reeks aan oefeningen voorgeschoteld. Kenneth Vermeer kreeg een reeks aan oefeningen voorgeschoteld.
Jasper Cillessen springt hoog. Jasper Cillessen springt hoog.
Mickey van der Hart heeft dit seizoen de plek van Jeroen Verhoeven overgenomen. Mickey van der Hart heeft dit seizoen de plek van Jeroen Verhoeven overgenomen.
Jasper Cillessen tikt de bal over de lat. Jasper Cillessen tikt de bal over de lat.
Mickey van der Hart en keeperstrainer Carlo l'Ami tijdens een oefening met verzwaarde bal. Mickey van der Hart en keeperstrainer Carlo l'Ami tijdens een oefening met verzwaarde bal.
Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer werken voor het tweede seizoen samen. Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer werken voor het tweede seizoen samen.
De oefensessie zit erop. De oefensessie zit erop.