Menu
Keepers strijden om basisplaats

Keepers strijden om basisplaats

Het is volgens Marco van Basten nog geen uitgemaakte zaak wie de tweede seizoenshelft het doel van Ajax verdedigt. Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer maken beiden evenveel kans op de positie van eerste doelman.

Maarten Stekelenburg kampte sinds eind september met een schouderblessure, maar is nu weer zo goed als fit. Maarten Stekelenburg kampte sinds eind september met een schouderblessure, maar is nu weer zo goed als fit.

Van Basten maakte dat vrijdagmiddag kenbaar tijdens een persconferentie in het Portugese Albufeira, waar Ajax momenteel op trainingskamp is. ,,Kenneth heeft het de afgelopen periode goed gedaan als vervanger van Maarten”, zei de hoofdtrainer. ,,We zijn erg tevreden over zijn ontwikkeling. Maar we zijn ook blij dat Maarten weer fit is. Ook over hem zijn we altijd zeer te spreken geweest.”
Ajax oefent zaterdag om 16.00 uur Nederlandse tijd tegen VfB Stuttgart. Daar moeten de doelmannen laten zien wat ze waard zijn. Zowel Stekelenburg als Vermeer krijgt een helft speeltijd tegen de Duitsers. ,,Beide keepers maken evenveel kans op de positie van eerste doelman”, aldus Van Basten.
Later vandaag meer over de persconferentie van Marco van Basten.