Menu
Keizer blij met zege bij Cambuur en Serero

Keizer blij met zege bij Cambuur en Serero

Marcel Keizer was een gelukkig man na de 1-3-zege van Jong Ajax bij zijn oude club Cambuur. De Ajacieden rukten daardoor op naar de tweede plaats in de Jupiler League. ,,Als je in deze ambiance hier wint, wat nog niet was gebeurd dit seizoen, doe je toch iets goed.”

De Ajacieden sloegen in de laatste tien minuten driemaal toe. Keizer had bij 1-0 al diverse noodscenario's klaar liggen. ,,Dat die goal (de 1-1) uit een corner valt, is natuurlijk prima. We stonden al op het punt om stappen te gaan nemen. De eerste zou zijn om 3-4-3 te gaan spelen en Carel (Eiting) naar voren te schuiven. Die stond op dat moment nog naast Matthijs (de Ligt). En de tweede was om Matthijs naar voren te sturen. Dat hadden we allemaal voorbereid.”

Keizer zag zijn ploeg vervolgens doordrukken en uiteindelijk solide en professioneel de wedstrijd uitspelen. ,,Ik vind dat we heel volwassen met de 1-2 omgegaan zijn en niet opeens heel ver naar achteren zijn gaan lopen. En we prikten er nog een goaltje bij."

Opvallendste naam bij Jong Ajax was Thulani Serero. De Zuid-Afrikaan maakte zijn eerste speelminuten van het seizoen. Keizer gaf tekst en uitleg waarom de middenvelder opeens op het wedstrijdformulier stond. ,,We misten wat jongens die bij het eerste zitten en in deze ambiance kozen we voor ervaring.”

Serero's spel had Keizer kunnen bekoren. ,,Ik ben altijd blij met 'Thuli'. Hoe hij traint en zich in de groep beweegt. Zijn spel was bij vlagen goed, al kon je zien dat hij wat ritme mist.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Proshots/Henk Jan Dijks