Menu
Keizer: 'De jongens staan er goed op'

Keizer: 'De jongens staan er goed op'

Marcel Keizer kan terugkijken op een geslaagde trainingsweek in Oostenrijk. Zaterdag wordt de trip afgesloten met de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. ‘De jongens staan er goed op, je kan zien dat ze niet stil hebben gezeten deze zomer.’

Champions League
,,Binnen drie weken moeten we klaar zijn voor de voorrondes Champions League, dat betekent dat er deze week in Oostenrijk een aantal dingen moest gebeuren. Fysiek hebben we meters gemaakt: snelheid en duur. Tactisch hebben we ook het nodige gedaan: opbouw, verdedigen. Dat zijn de belangrijkste items, en daar moeten we de komende weken mee doorgaan.”

Niemand heeft stilgezeten
,,De jongens staan er goed op, moet ik zeggen. Je kan zien dat ze niet hebben stilgezeten tijdens de vakantie. Dat betekent dat ze weten waar het om gaat. Een aantal jongens kan nog echt wel stappen maken, maar de meeste spelers ogen nog behoorlijk fris.”

Zware training achter de rug, de Herbalife-bidonnen komen tevoorschijn.
Zware training achter de rug, de Herbalife-bidonnen komen tevoorschijn.
Herbalife is supplier van Ajax. De producten worden gebruikt om zo snel en goed mogelijk te herstellen.
Herbalife is supplier van Ajax. De producten worden gebruikt om zo snel en goed mogelijk te herstellen.

Twee trainingen per dag
,,Morgen spelen we onze eerste oefenwedstrijd als afsluiter van het trainingskamp. Het is lekker dat we een volle trainingsweek achter de rug hebben. Een week zonder wedstrijden, waarin we twee keer per dag hebben kunnen trainen. Normaal kan dat niet, maar in het begin is het echt nodig.”

Herstellen
,,Als je zo met je lichaam bezig bent en fysiek actief als de jongens de afgelopen week, dan moet je zorgen dat je goed herstelt. Dan moet je zorgen dat je het juiste eet, het juiste drinkt, je rust pakt. Bij ­Ajax is dat allemaal super geregeld. Door op al dat soort zaken te letten, kunnen we weer extra stapjes maken.”

Bekijk ook: Liveblog Zillertal
Lees ook:
Ajax-selectie de boot in

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Zillertal is de officiële Ajax Zomertrainingskamp-partner. Na vorig jaar houdt Ajax voor de tweede keer zijn trainingskamp in de Energy Valley. Interesse in een zomer- of skivakantie in het Oostenrijkse Zillertal? Ga voor meer informatie naar www.zillertal.at