Menu
Keizer geen erelid meer

Keizer geen erelid meer

Piet Keizer heeft zijn erelidmaatschap van Ajax opgezegd. Dat heeft de befaamde linksbuiten van weleer bij Rob Been jr, voorzitter van de Ledenraad, kenbaar gemaakt. Keizer gaf aan weer als 'gewoon' lid van Ajax door het leven te willen gaan.

Uri Coronel, voorzitter van de vereniging, werd op de hoogte gebracht van het besluit van Keizer: ,,Je mag best weten dat ik het buitengewoon betreur, dat zo'n prominente Ajacied geen erelid meer wil zijn", reageert Coronel. ,,Ik ben niet op de hoogte gesteld van de reden of redenen, alleen van zijn beslissing. Inhoudelijk heb ik dus ook geen commentaar."

Piet Keizer, inmiddels 67 jaar, debuteerde op 5 februari 1961 in de Klassieker tegen Feyenoord. De ongrijpbare linksbuiten was op 13 oktober 1974 voor het laatst als actieve speler te zien voor zijn fans. Hij speelde in totaal 490 officiële duels en scoorde daarin 189 treffers. Zijn belangrijkste wapenfeit was de befaamde ‘schaar’. Niemand beheerste die schijnbeweging zo perfect als Ajax-linksbuiten Keizer. Ook Keizer won drie keer de Europa Cup I, de Wereldbeker, twee Europese Super Cups, vijf nationale bekers en hij werd zes keer nationaal kampioen. Hij werd in januari 2010 samen met Sjaak Swart benoemd tot erelid van de vereniging.

Tekst:Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst