Menu
Keizer: 'Hoop voor iedere positie op grote concurrentiestrijd'

Keizer: 'Hoop voor iedere positie op grote concurrentiestrijd'

Marcel Keizer sprak op de persconferentie voor het uitduel met NAC Breda uitgebreid over het middenveld. De hoofdcoach ziet een enorme concurrentiestrijd tussen veel pure middenvelders.

,,Siem de Jong is meer een nummer 10“, zo begon de oefenmeester. „Donny van de Beek is iets gecontroleerder. Maar vergeet ook Frenkie (de Jong, red.) niet. Het is een enorm goede concurrentiestrijd tussen meerdere spelers. Ook Carel Eiting komt er aan."

Wat gaat @Donny_beek6 met zijn 1e 🇳🇱-shirt en haasje doen? ⬇️https://t.co/MST2WGZeBa

— AFC Ajax (@AFCAjax) 17 november 2017

,,Ik zou graag willen dat ik op elke positie of in elke linie zo'n concurrentiestrijd had." Verhuur van 1 van zijn middenvelders is voor Keizer geen optie. ,,Ik wil iedereen hier houden en heb alle spelers hard nodig."

Hakim hoort op het middenveld
Op de vraag of hij voor Hakim Ziyech een rol als rechteraanvaller ziet weggelegd, was Keizer duidelijk: „Ik vind dat Hakim gewoon op het middenveld hoort. Ik denk er op dit moment niet aan om hem op de vleugel te zetten. Het zijn allemaal pure middenvelders."

De vervanger van Younes aan de linkerkant zal in ieder geval niet Kasper Dolberg zijn. ‘Het is wel een optie, maar dat gaan we morgen niet doen’, vertelt Keizer. #nacaja

— AFC Ajax (@AFCAjax) 17 november 2017

De coach ziet overigens nog genoeg rek in zijn ploeg ,,We zijn constant bezig om het team te verbeteren. Tegen FC Utrecht hadden we moeite om kansen te creëren. Daar zijn we al weken mee bezig. We moeten creatiever zijn, en meer en betere kansen creëren."

„We zijn zoekende om de bal naar de juiste posities te krijgen", zo legt Keizer uit. ,,We moeten meer bewegen en zijn op zoek naar balans, ook op het middenveld. Daarnaast willen we ook combinatievoetbal spelen om de tegenstander vast te pinnen. Balans en combinatievoetbal maken je tot een goed team.“

Lees ook: Younes mist NAC - Ajax, Johnsen wel van de partij
Bekijk ook
: Head2Head: NAC Breda - Ajax

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst