Menu
Keizer: 'Huntelaar gedeeltelijk fit voor Twente'

Keizer: 'Huntelaar gedeeltelijk fit voor Twente'

Klaas Jan Huntelaar is niet volledig fit voor de wedstrijd tegen FC Twente. Dat vertelde Marcel Keizer vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie. De spits trainde in de ochtend nog volledig mee, dit in tegenstelling tot Amin Younes en Nick Viergever.

‘Hij kan invallen’
,,Huntelaar is slechts een gedeelte van FC Twente - Ajax beschikbaar”, vertelde Keizer. Een journalist vroeg wat de oefenmeester hier precies mee bedoelde. Het antwoord was duidelijk: ,,Hij kan invallen.”

Keizer: ‘Over de opstelling kan ik niets kwijt. Dat zul je morgen zien.’ Huntelaar is slechts voor een gedeelte van #tweaja beschikbaar, vertelt Keizer.

— AFC Ajax (@AFCAjax) 1 december 2017

Huntelaar ontbrak tegen Roda JC vanwege een kuitblessure. Woensdag stond de spits voor het eerst weer op het trainingsveld: hij werkte individueel aan zijn herstel. Vrijdagochtend deed Huntelaar zo goed als de gehele oefensessie mee, maar de spits blijkt nog niet fit genoeg voor 90 minuten.

Kasper Dolberg schoot tegen Roda JC zijn derde treffer van het Eredivisie-seizoen tegen de touwen.
Kasper Dolberg schoot tegen Roda JC zijn derde treffer van het Eredivisie-seizoen tegen de touwen.

'Veel dreiging'
Kasper Dolberg lijkt op deze manier wéér zeker van een basisplaats. Keizer sprak z'n tevredenheid uit over de jongeling. ,,Hij is erg balvast en heeft veel dreiging in de diepte. Dat zagen we vooral in de tweede helft tegen Roda JC. Voor rust vond ik hem timide spelen."

Op de vraag of Dolberg goed in zijn vel zit, antwoorde de hoofdcoach bevestigend: ,, Ik denk dat hij zich momenteel prima voelt.”

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst