Menu
Keizer: ‘Ik wil plezier zien op het veld’

Keizer: ‘Ik wil plezier zien op het veld’

Ajax is op weg naar het trainingskamp in het Oostenrijkse Zillertal. Marcel Keizer blikt vooruit op de zesdaagse trip, die wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. De hoofdtrainer verwacht deze week ook bekend te maken wie er begint als aanvoerder.

Je eerste dagen als hoofdtrainer van Ajax heb je achter de rug. Begint het al te wennen?
,,Zo langzamerhand wel. Het was allemaal heel verrassend in het begin. Ik heb heel veel zin om met die jongens aan de slag te gaan. Een van de belangrijkste voorwaarden om goed te kunnen voetballen, is plezier hebben. Ik wil dat de jongens veel plezier hebben op het veld, daar moeten we als staf voor zorgen, met goede oefeningen en een goede opbouw.”

We zijn op weg naar Zillertal. Wat is het doel deze week?
,,We zijn in opbouw. Dat betekent veel conditietraining, veel krachtoefeningen. Maar we kijken ook naar de speelwijze. Over drie weken moeten we er al staan, dan moet het tactisch ook goed zijn. Deze dagen gaan we dus ook werken aan techniek en balgevoel, zodat iedereen weer lekker in zijn ritme komt.”

Heb je de groep al toegesproken?
,,Vrijdag voor de bosloop even heel kort. Maar dat komt omdat we met een kleine groep waren. Dus dat wordt vervolgd in Oostenrijk. Aan het eind van de week, als we tegen Werder Bremen spelen, wordt ook duidelijk wie begint als aanvoerder. Van daaruit kijken we verder.”

Met Aron Winter erbij is de technische staf compleet. Hoe is de rolverdeling tussen de veldtrainers?
,,We staan met zijn vieren voor de groep: Hennie, Aron, Dennis en ik. Met Hennie, Aron en keeperstrainer Carlo L'Ami zit ik op de bank bij wedstrijden. Er is geen sprake van eerste of tweede assistent. Ik hoop constant op een open discussie met als doel het team en de spelers beter te maken.”

NIEUWS 📝I Deze 25 Ajacieden reizen maandag naar Oostenrijk voor het trainingskamp in Zillertal!👇#AjaxInZillertalhttps://t.co/CTlDswKedq

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 juli 2017

Er gaan een paar Jong Ajacieden mee: Bergsma, Mazraoui, Dankerlui, Savastano. Wat verwacht je van hen?
,,Van hen verwacht ik dat ze net zo fanatiek trainen als vorig seizoen. Dat ze laten zien wat ze kunnen, een lekkere trainingsweek maken en de jongens van 1 onder druk zetten.”

Zaterdag wacht de oefenpot tegen Werder Bremen: hoe moeten we deze wedstrijd zien?
,,Het is de eerste oefenwedstrijd, niets meer en niets minder. De laatste wedstrijd was de Europa League-finale, nu starten we weer op. Het is een eerste meetpunt. Ik denk dat de meeste jongens 45 minuten gaan spelen.”

Zie je al een beetje je basisteam voor je?
,,Natuurlijk heb ik een geraamte in mijn hoofd. Met het aanbreken van een nieuw seizoen komen er plekken vrij. Die moeten sowieso worden ingenomen door andere spelers. Over drie weken begint het seizoen echt. We gaan kijken naar wie er op dat moment  in vorm zijn. Dat hoeft nog niets te betekenen voor de rest van het seizoen, maar de jongens die dan goed zijn, die spelen.”

Lees ook:
Keizer selecteert 25 Ajacieden voor trainingsweek Zillertal
Bekijk ook:
Continuïteit met Marcel Keizer

Tekst & foto's: Ajax.nl
Zillertal is de officiële Ajax Zomertrainingskamp-partner. Na vorig jaar houdt Ajax voor de tweede keer zijn trainingskamp in de Energy Valley. Interesse in een zomer- of skivakantie in het Oostenrijkse Zillertal? Ga voor meer informatie naar www.zillertal.at