Menu
Keizer mogelijk in rijtje met Buckingham en Van Gaal

Keizer mogelijk in rijtje met Buckingham en Van Gaal

Ajax kan zaterdag het 'avondje NAC' aangrijpen om een clubrecord te evenaren. Drie treffers volstaan om een reeks van minimaal 3 doelpunten in 6 opeenvolgende uitwedstrijden neer te zetten. Bij een positief scenario schaart Marcel Keizer zich in een fraai rijtje met Vic Buckingham en Louis van Gaal.

„We moeten meer en betere kansen creëren“, zei Keizer vrijdagmiddag op de wekelijkse persconferentie. Toch heeft zijn ploeg in uitwedstrijden weinig moeite met het maken van doelpunten. De huidige reeks van uitgoals kreeg gestalte tijdens het bekerduel met Scheveningen (1-5), waarna sc Heerenveen (0-4), Feyenoord (1-4), De Dijk (1-4) en Willem II (1-3) ook slachtoffer werden van de scoringsdrift van de Amsterdammers. 

Dieselmotor
De Ajacieden hebben als bezoekende ploeg iets weg van een ouderwetse dieselmotor. Ze komen laat op gang, maar wanneer het einde van de wedstrijd nadert slaan ze toe. Ajax maakte namelijk de laatste 9 uitgoals in de Eredivisie allemaal in de 2e helft, waarvan 8 vanaf de 70se minuut. 

Vic Buckingham en Louis van Gaal gaven het goede voorbeeld. De Engelsman kreeg het tijdens het seizoen 1960-1961 voor elkaar, mede door de onnavolgbare Sjaak Swart en Piet Keizer. Vervolgens evenaarde Van Gaal de reeks in 1993-1994. Het biedt perspectief, want in beide reeksen zat een uitzege op, jaja... NAC Breda. 

Heeft Keizer zaterdagavond, net als Van Gaal in 1993-1994, reden tot juichen?
Heeft Keizer zaterdagavond, net als Van Gaal in 1993-1994, reden tot juichen?

Lees ook: Het laatste avondje NAC in 2014
Bekijk ook
: ZiggoCam - Barry Hulshoff over De Ligt: 'Echt een persoonlijkheid'

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst