Menu
Keizer onthult basisplaats voor Younes in Klassieker

Keizer onthult basisplaats voor Younes in Klassieker

Amin Younes staat aan de aftrap van de Klassieker zondagmiddag. Dat verklapte Marcel Keizer vrijdag bij de persconferentie. Younes gaf in een interview aan dat hij niet lang genoeg vakantie heeft gehad en daardoor niet helemaal fris is, maar Keizer verklapte dat de Duitser gewoon in de basis staat tegen Feyenoord. Ook gaf de oefenmeester aan dat de selectie, op Benjamin van Leer na, volledig fit is.

De kwestie Younes nam een groot deel van de persconferentie in beslag. Alle journalisten waren benieuwd naar de situatie rondom de Duitser.

Younes heeft na het toernooi om de Confederations Cup - dat hij won met die Mannschaft - maar een aantal dagen vrijaf gehad. Keizer: ,,In eerste instantie wilden we Amin lang vakantie geven voor de eerste Champions League-wedstrijd tegen OGC Nice, net zoals we bij Andre Onana hebben gedaan.” 
  
Vervroegde terugkeer
Door de situatie rondom Abdelhak Nouri beëindigde de linksbuiten eerder dan gepland zijn vakantie. ,,Amin kwam eerder terug want hij vond dat hij geen vakantie kon vieren in verband met Appie”, aldus Keizer. ,,Sindsdien hebben we hem zoveel mogelijk vrije dagen gegeven.” 

Keizer over Feyenoord - Ajax: 'Wij willen winnen.'
Keizer over Feyenoord - Ajax: 'Wij willen winnen.'
'Onze eigen vastigheden staan voorop.'
'Onze eigen vastigheden staan voorop.'
'Amin Younes speelt tegen Feyenoord.'
'Amin Younes speelt tegen Feyenoord.'

Op de vraag of Keizer de buitenspeler rust had moeten geven tegen bijvoorbeeld Sparta, antwoordde de coach gevat. ,,Als we Amin hadden gevraagd of hij een wedstrijd had willen missen om extra rust te krijgen, had hij waarschijnlijk nee gezegd."
  
Aan duidelijkheid niets te wensen over

Keizer gaf aan dat hij alleen fitte spelers opstelt in de Klassieker. ‘Speelt Younes dan niet?’, vroeg een journalist. De reactie liet aan duidelijkheid niets te wensen over. ,,Younes speelt wel”, antwoordde de coach.

Keizer op vraag op Feyenoord kwetsbaarder is. 'Begrijp heus wel dat ze CL hebben, maar ik vind nog steeds dat ze 'n prima selectie hebben.'

— AFC Ajax (@AFCAjax) October 20, 2017

Eigen vastigheden belangrijk
Feyenoord kampt met defensieve problemen. Sven van Beek heeft een heupblessure overgehouden aan het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk. Naast Van Beek missen ook verdedigers Jan-Arie van der Heijden, Eric Botteghin en Renato Tapia de Klassieker. Keizer gaat zijn opstelling hierdoor niet aanpassen. ,,In onze huidige fase, waarin we stappen omhoog maken, wil je niet teveel naar de tegenstander kijken. Onze eigen vastigheden staan voorop."

Met vertrouwen naar Rotterdam
Keizer gaat zondag volop voor de 3 punten. ,,Wij willen winnen, maar we moeten natuurlijk altijd kijken naar hoe de wedstrijd verloopt. Maar langzamerhand zie ik ons beter voetballen en makkelijker doelpunten maken. Dat geeft vertrouwen."

Lees ook: Ideale omstandigheden bij voorlaatste training voor Klassieker
Bekijk ook:
ZiggoCam - Richard Witschge: 'Heb je een gehaktbal bij je'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst