Menu
Keizer: 'Qua veldspel wat meer laten zien'

Keizer: 'Qua veldspel wat meer laten zien'

Marcel Keizer sprak in aanloop naar het thuisduel tegen Roda JC over de bruikbare, midweekse oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (2-1), het verbeterde combinatiespel en de concurrentiestrijd tussen Justin Kluivert en Amin Younes: ,,De ideeën van het veldspel worden steeds meer duidelijk."

,,Ik vond het een prima oefenwedstrijd tegen een lekkere tegenstander", aldus de hoofdcoach over de gewonnen thuiswedstrijd tegen de Duitse ploeg. ,,Zij boden goede weerstand, zeker voor de jonge jongens."

,,Ik was tevreden over hoe hij dat invulde."

De Ajax-coach ziet meer van dit soort oefenwedstrijden in de nabije toekomst wel zitten: ,,Na de winterstop kunnen we dit vaker gaan doen. Zo'n 2 of 3 keer. Het zou dan ook een uitwedstrijd kunnen zijn."

'Meer variatie'
De verbeterde prestaties van de afgelopen weken zorgen voor tevredenheid bij Keizer: ,,We hebben qua veldspel wat meer laten zien. Dat was tegen Borussia Mönchengladbach, NAC Breda (0-8, red.) en ook tegen Willem II (1-3, red.) het geval. In die laatste wedstrijd maakten we in het laatste kwartier 3 goals. De ideeën op het veld worden wat duidelijker. Dat kwam ook door Daley Sinkgraven, die wat meer variatie bracht. Nu raakt Daley weer geblesseerd, dat is jammer."

'Logisch om aan dezelfde krachten vast te houden'

De Ajax-coach werd vervolgens gevraagd naar de prestaties van Kluivert en hoe die zich verhouden tot Younes: ,,Justin vind ik sowieso een goede speler. Ik vond 'm tegen NAC Breda gedisciplineerd spelen. Hij eist veel ballen op en daar is niks mis mee, maar in sommige wedstrijden zwierf hij over het hele veld. Tegen Gladbach had hij ook een vrije rol, maar bleef hij wel aan de linkerkant. Ik was tevreden over hoe hij dat invulde."

Concurrentie op de flank
Over de concurrentiestrijd op de linksbuiten-positie hield Keizer zich (redelijk) op de vlakte: ,,Younes is er een paar weken uitgeweest en Justin heeft het goed gedaan."

Keizer reageert op vraag over staat Nederlandse voetbal. ‘Natuurlijk doet me dat wat. Als je ziet dat alle Nederlandse clubs in Europa zijn uitgeschakeld en dat het Nederlands elftal niet naar WK gaat. Dat is niet prettig om te zien.’

— AFC Ajax (@AFCAjax) 24 november 2017

Keizer verklapte vervolgens dat hij van plan is om weinig wijzigingen door te voeren: ,,Niet vanwege de 0-8 tegen NAC Breda, maar juist vanwege het veldspel. Het is logisch om aan dezelfde krachten vast te houden. Maar we zullen wel moeten schuiven", zo refeerde Keizer aan de blessure van Sinkgraven. Daarnaast zijn Klaas Jan Huntelaar en Nick Viergever twijfelgevallen.

Bekijk ook: Ziggocam - Andre Onana: 'Benjamin is gekker dan ik'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst