Menu
Keizer: ‘Zeefuik is verder dan Orejuela’

Keizer: ‘Zeefuik is verder dan Orejuela’

Marcel Keizer vindt Deyovaisio Zeefuik momenteel verder in zijn ontwikkeling dan Luis Orejuela. Dat gaf de oefenmeester aan tijdens zijn wekelijkse perspraatje op sportcomplex de Toekomst. Het is voor Keizer in de aanloop naar het bezoek aan AZ puzzelen geblazen in de achterhoede door het wegvallen van Max Wöber (blessure) en Joël Veltman (schorsing).

,,Deyovaisio is op dit moment verder voor ons. Hij heeft het opsluiten goed onder de knie omdat hij al jaren in de jeugdopleiding bij Ajax speelt. Bij Luis is dat nog een puntje”, legde Keizer uit.

Taalbarrière
Daarnaast beheerst Orejuela nog niet de Engelse taal. ,,Hij gaat samen met David Neres en Mateo Cassierra naar Engelse les. Het is wel lastig communiceren wanneer hij de taal nog niet beheerst, het duurt wat langer voordat je iets kunt overbrengen”, merkt Keizer.

'Max is voor onderzoek naar het ziekenhuis'

Wöber
De problemen in de defensie zijn onstaan door een schorsing van Joël Veltman, die tegen Excelsior zijn 5e gele kaart van het seizoen pakte, en de blessure van Max Wöber. De Oostenrijker leek in het duel met de Kralingers zijn knie te verdraaien en moest noodgedwongen gewisseld worden.

Keizer over gelijkenissen tussen AZ en Ajax. 'In hun spel zitten zeker principes die wij ook hanteren. Het snel opsluiten van de achterhoede, variatie in de opbouw.'#azaja

— AFC Ajax (@AFCAjax) 15 december 2017

De blessure oogde ernstig. Daags na het duel kon Keizer nog geen uitsluitsel geven. ,,Max is voor onderzoek naar het ziekenhuis, vrijdagmiddag krijgen we daarvan de uitslag. Dan is er meer bekend over de ernst van zijn blessure”, aldus de trainer.

Lees ook: Korte uitlooptraining voor Ajacieden
Bekijk ook
: Highlights Ajax - Excelsior

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst