Menu
Keizer ziet Jong Ajax in de val lopen

Keizer ziet Jong Ajax in de val lopen

Marcel Keizer was resoluut na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen VVV (0-4). ,,Het was gewoon niet goed genoeg." De coach van Jong Ajax noemde de openingstreffer 'kenmerkend' voor de teleurstellende avond. ,,Balverlies, niet gelijk druk op de bal zetten en te ver naar achteren gelopen door de verdediging”, schetste Keizer wat er fout ging bij de openingstreffer van Leemans.

Jong Ajax legde de vorige thuiswedstrijden een aantal galavoorstellingen op de mat. Desgevraagd probeerde Keizer het grote verschil te duiden. ,,Dat is misschien wel de tegenstander van vanavond, een van de beste teams uit de Jupiler League. Ook hadden wij ditmaal meer moeite om er tussendoor te spelen. Zij stonden compact, wachtten ons op en waren in de counter vrij effectief. Het scoreverloop was voor hun ook perfect.”

'Moeilijkste speelwijze'
In de manier van spelen wilde Keizer het niet direct zoeken. ,,Het enige wat ik kan zeggen is dat wij een risicovolle speelwijze hebben, waarbij je ook nog wel eens wat kansen weggeeft. Het is ook de moeilijkste speelwijze die er is. Als er dan een paar dingen niet goed lopen, dan ziet het er meteen een stuk minder uit.”

Tot overmaat van ramp zag Jong Ajax ook nog Pelle Clement (lichte hersenschudding) en Damil Dankerlui (last van maagstreek) geblesseerd afhaken. ,,We moeten het nog onderzoeken, maar het ziet er niet goed uit voor vrijdag", stelde Keizer. Ajax speelt dan opnieuw thuis, tegen NAC Breda. Het duel met NAC wordt in de Amsterdam ArenA gespeeld.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots