Menu
Kennedy beleeft vreemd seizoen

Kennedy beleeft vreemd seizoen

Kennedy Bakircioglu is bezig aan een merkwaardig seizoen. De 28-jarige Ajacied kwam aan het begin van het seizoen niet voor in de plannen van trainer Marco van Basten. Komende zondag ligt er voor de Zweed tegen PSV wellicht een basisplaats in het verschiet.

Kennedy: ,,Ik wil slagen bij deze heel mooie club." Kennedy: ,,Ik wil slagen bij deze heel mooie club."

In de tussenliggende periode sleet Kennedy zijn tijd op wedstrijddagen op de tribune of thuis op de bank. Ondanks de weinig hoopgevende vooruitzichten bleef hij hard werken om alsnog te slagen bij Ajax. ,,Het kan snel gaan in het voetbal", verklaart hij. ,,Daarom was het voor mij vooral zaak iedere training mijn best te doen en me te blijven focussen. Daarnaast was ik blij dat ik speeltijd kreeg in het tweede elftal. Daar kreeg ik vertrouwen vanwege een doelpunt en een assist", blikt hij terug op de wedstrijd Jong Ajax - Jong AGOVV. ,,Vervolgens hoopte ik dat ik misschien een kans zou krijgen bij het eerste. Het kan gebeuren in voetbal dat je niet aan spelen toekomt, maar juist dan moet je sterk zijn."

Tegen Sparta begon Kennedy voor het eerst dit seizoen in de basis van Ajax. De Zweed nam een treffer voor zijn rekening en bereidde een doelpunt voor. Tegen Sparta begon Kennedy voor het eerst dit seizoen in de basis van Ajax. De Zweed nam een treffer voor zijn rekening en bereidde een doelpunt voor.

Uiteindelijk werd zijn geduld twee weken geleden beloond met een invalbeurt tegen zijn voormalige club FC Twente. Enkele dagen later kreeg hij een helft speeltijd tegen MSK Zilina. Als klap op de vuurpijl maakte hij zondag tegen Sparta Rotterdam na ruim acht maanden zijn rentree in de basis. Gezien zijn prima optreden in die wedstrijd, met een doelpunt en een assist, is de kans groot dat de Scandinaviër tegen PSV opnieuw vanaf het begin start. Hoewel de Eindhovenaren een heuse 'angstgegner' zijn voor Ajax, bewaart Kennedy uitstekende herinneringen aan de Brabanders. ,,We hebben met FC Twente één keer in eigen huis gewonnen van PSV. Blaise N’Kufo maakte toen het enige doelpunt. In Eindhoven hebben we nooit gewonnen. We hebben wel een keer met 1-1 gelijkgespeeld. Ik maakte toen de 0-1. Phillip Cocu scoorde jammer genoeg tien minuten voor tijd de gelijkmaker."

Vorig seizoen kwam Kennedy bij zijn eerste Ajax - PSV een half uur voor tijd als invaller binnen de lijnen. Uiteindelijk verloren de Amsterdammers dat duel met 0-2. Volgens de vleugelaanvaller was die nederlaag onnodig. ,,Wij kregen veel kansen", licht hij toe. ,,Als wij de 1-0 en 2-0 maken is de wedstrijd gespeeld. Tegen een sterke tegenstander als PSV moet je die kansen benutten anders kom je in de problemen. Dat gebeurde ook, want zij kwamen met 0-1 voor en gooiden de boel op slot. Later scoorde ze ook nog de 0-2. Daarom moeten wij nu spelen naar onze mogelijkheden en toeslaan op de juiste momenten. Verder is PSV voor mij niet dezelfde ploeg als twee, drie jaar geleden. Behalve Gomes en Alex was ook Jefferson Farfan heel belangrijk voor hen."

Kennedy is in elk geval klaar voor de krachtmeting met de ploeg van trainer Huub Stevens. ,,Ik heb een hoop tegenslag gehad met blessures en zo, maar ik weet wat ik kan", zegt hij. ,,Voor mij is het heel belangrijk te horen dat de trainer tevreden is. Ik moet nu doorgaan op de ingeslagen weg, want ik wil slagen bij deze heel mooie club."