Menu
Kennedy juicht niet te vroeg

Kennedy juicht niet te vroeg

Kennedy is een positief ingesteld mens. Hoewel de 28-jarige Ajacied dit seizoen te horen kreeg dat hij op niet te veel speelminuten mocht rekenen, bleef hij volharden in zijn missie: slagen bij Ajax.

Kennedy juicht als hij Ajax op voorsprong heeft gezet tegen Fiorentina. Kennedy juicht als hij Ajax op voorsprong heeft gezet tegen Fiorentina.

Zijn geduld is deze maand beloond. De laatste drie wedstrijden namelijk startte de Zweed in het basiselftal van trainer Marco van Basten met als hoogtepunt zijn winnende treffer van vorige week donderdag in het UEFA Cupduel bij Fiorentina. ,,Dat was mooi", blikt de sympathieke Scandinaviër terug op het bewuste moment in de zestigste minuut. ,,Iedereen was blij voor mij. Als je zoals ik in een moeilijke positie zit en je scoort zo’n belangrijk doelpunt, dan is dat mooi."
Hoewel Ajax door die 0-1 zege goede papieren heeft voor het bereiken van de achtste finales, weet Kennedy dat het nog niet gespeeld is. ,,We kunnen onmogelijk rustig zijn voor deze wedstrijd", kijkt hij uit naar het treffen van donderdag. ,,Fiorentina is normaliter echt een goede club met kwalitatief goede spelers. We moeten net als daar geconcentreerd blijven spelen, anders wordt het een heel moeilijke wedstrijd. Het voordeel is dat wij thuis spelen en de steun hebben van de supporters. Ik denk dat dat ons de kracht geeft goed te presteren."
Dat Ajax afgelopen zondag in de competitie bijna dure punten verspeelde (2-1 zege) tegen hekkensluiter Volendam, had volgens Kennedy te maken met het drukke Europese programma. ,,Iedereen was heel moe", verklaart hij. ,,Ook mijn benen waren niet helemaal honderd procent. We moeten ons nu echter focussen op de terugwedstrijd tegen Fiorentina."
De Zweed beseft dat hij in de thuiswedstrijd tegen de Florentijnen opnieuw de aandacht op zich kan vestigen. ,,Zo gaat dat met voetbal", legt hij uit. ,,Dat weet iedereen. Als je scoort is het goed." Ondanks zijn bescheiden opstelling is Kennedy blij dat hij weer even van zich heeft doen spreken. Vooral omdat de wedstrijd tegen Fiorentina rechtstreeks was te volgen in Zweden. ,,Iedereen heeft de wedstrijd gezien. Het is mooi voor mij, mijn familie en mijn vrienden om te zien dat ik het goed heb gedaan."
Voor Ajax - Fiorentina zijn nog kaartjes verkrijgbaar. Kijk hier voor meer informatie over de kaartverkoop >>