Menu
Kennedy nog niet 'honderd procent'

Kennedy nog niet 'honderd procent'

Kennedy Bakircioglu werkt zijn loopoefeningen af en werpt tijdens de herstelmomenten vaak een blik op het naastgelegen veld. De geblesseerde Zweed hoopt snel weer een bijdrage te leveren aan de groepstraining.

De aanvaller, die al enige weken kampt met een buikspierblessure, is op de goede weg terug. Kennedy is wat het herstel betreft al ver gevorderd, maar nog niet op de plek van bestemming. Voor de bestemming staat een rentree in Ajax 1. Voordat hij zijn rentree kan maken in een groepstraining moet het hersteltraject voltooid worden. Makkelijk is dat niet. ,,Het gaat elke training weer iets beter, maar ik ben nog niet honderd procent’’, vertelt Kennedy, direct na de hersteltraining. ,,En ik moet me honderd procent voelen om optimaal te kunnen presteren.’’

Trainer Adrie Koster schotelde zijn spelers onder meer intervaloefeningen voor. De training werd afgesloten met een partijvorm. Trainer Adrie Koster schotelde zijn spelers onder meer intervaloefeningen voor. De training werd afgesloten met een partijvorm.

Maandag werd de Ajacied nog flink op de proef gesteld. De gekwetste spieren werden getest. Een dag later is het resultaat merkbaar. ,,Ik voel een kleine reactie, het zijn wat kleine irritaties’’, worden de pijntjes toegelicht. De hand gaat naar het gebied tussen buik en lies. De blik van de buitenspeler is verre van vrolijk. ,,Geblesseerd zijn is moeilijk. Helemaal omdat ik dit niet gewend ben. Een wedstrijd vanaf de tribune bekijken, is misschien nog wel moeilijker. Langs de kant ben ik nerveuzer dan in het veld. Je voelt je machteloos, zo langs de lijn. Als voetballer wil je maar op een plek zijn: binnen de lijnen.’’

De Ajacieden hebben dinsdag nog een training belegd. De training is binnen en niet toegankelijk voor publiek.

De hersteltraining zit erop voor Kennedy. Fysiotherapeut Frank van Deursen geeft de Zweed een highfive. De hersteltraining zit erop voor Kennedy. Fysiotherapeut Frank van Deursen geeft de Zweed een highfive.