Menu
Kennedy trots op nieuwe club

Kennedy trots op nieuwe club

Kennedy Bakircioglü beleefde zijn eerste werkdag als Ajacied. De Zweedse middenvelder trok vandaag niet alleen de aandacht met zijn voetbalkwaliteiten.

De kersverse selectiespeler zag zijn eerste training op Amsterdamse bodem ’s ochtends na een uur bijna letterlijk in het water vallen. Wolken boordevol regen en onweer verjoegen de Ajacieden voortijdig van het trainingsveld. Kennedy Bakircioglü kan er, later op dezelfde dag, wel om lachen. De goedgemutste Zweed laat zijn humeur toch al niet snel bederven. Tijdens zijn eerste werkdag schijnt voor de aanwinst voortdurend de zon. Niet letterlijk, wel figuurlijk.

Hennie Spijkerman bekijkt nauwkeurig de eerste verrichtingen van Kennedy. Hennie Spijkerman bekijkt nauwkeurig de eerste verrichtingen van Kennedy.

,,De afgelopen maanden heb ik echt naar deze dag uitgekeken’’, vertelt Kennedy over zijn eerste werkdag. De nieuwbakken Ajacied is zichtbaar trots op zijn nieuwe club. De 26-jarige middenvelder draagt zijn trainingsplunje met trots. De nieuwe nummer 7 in de Ajax-selectie is ambitieus gestart. ,,Ik heb me de afgelopen tijden goed voorbereid, heb me echt gefocust op deze voorbereiding. Vanaf het begin wil je toch een goede indruk maken op de mensen bij je nieuwe club.’’

De Zweed werd maandagmorgen in de Amsterdam ArenA hartelijk welkom geheten door zijn nieuwe trainer en ploeggenoten. De welkomstwoorden gingen vrijwel altijd samen met een verwijzing naar zijn kapsel. De oud-speler van FC Twente begint het nieuwe seizoen met een kortgeknipt schedeldak.

Kennedy bespreekt de training op kousenvoeten na met Klaas Jan Huntelaar. Kennedy bespreekt de training op kousenvoeten na met Klaas Jan Huntelaar.

,,De reacties waren vooral grappig’’, lacht de bijna kale Kennedy. ,,Maar dit nieuwe kapsel heeft niks met mijn nieuwe club te maken. Ik was het al een tijdje van plan. Tijdens mijn vakantie heb ik de knoop doorgehakt en heb ik een kapper bezocht. In Griekenland was het 44 graden Celsius. Dat heeft ook meegespeeld.’’

Ook als de Zweed aan het einde van de middag zijn eerste dag als Ajacied ziet naderen, blijft Kennedy lachen. De middagtraining wordt voltooid op kousenvoeten en breeduit babbelend met enkele selectiegenoten. Waar de eerste veldtraining noodgedwongen werd voortgezet in de ArenA, daar wordt de tweede sessie wel tot een ‘normaal’ einde gebracht. Op het trainingsveld dus. Hoewel, normaal. Kort voor vijf uur lost een nieuwe regenwolk zijn lading boven Amsterdam. Vergezeld door dikke druppels keren de spelers voor de tweede keer vandaag richting kleedkamer.