Menu
Kennedy verlaat Ajax

Kennedy verlaat Ajax

Kennedy Bakircioglu (29) gaat Ajax verlaten. In wederzijds overleg hebben de Zweed en Ajax zijn nog één jaar doorlopende contract ontbonden.

Drie seizoenen stond Kennedy onder contract bij Ajax. Helaas hebben de jaren in Amsterdam hem sportief niet opgeleverd wat hij vooraf had gehoopt. In 2007 werd hij als revelatie van FC Twente binnengehaald. Een zelfde rol heeft hij bij Ajax tot zijn spijt nooit kunnen vervullen.

,,Toch heb ik drie mooie jaren bij Ajax beleefd”, zegt Kennedy. ,,Hoewel het sportief misschien wat tegenzat heb ik hier wel veel geleerd. Ook van de kritiek die ik zo nu en dan heb gekregen. Dat heeft me uiteindelijk sterker gemaakt. Van al die ervaringen hoop ik nu in mijn verdere carrière voordeel te hebben.”

Kennedy speelde 53 officiële duels in het shirt van Ajax. Daarin kwam hij zeven keer tot scoren. Zijn belangrijkste treffer maakte hij op 19 februari 2009 tijdens het UEFA Cup-duel met Fiorentina. Met een fraaie pegel schoot hij Ajax destijds naar de overwinning. ,,Aan die avond bewaar ik prachtige herinneringen. Het was zowel een mooi als een belangrijk doelpunt. Het is fijn als je op die manier van waarde kan zijn voor je team.”

'Hoewel het sportief misschien wat tegenzat heb ik hier wel veel geleerd.' 'Hoewel het sportief misschien wat tegenzat heb ik hier wel veel geleerd.'

Zijn mooiste moment in Amsterdamse dienst beleefde hij drie jaar geleden toen hij zijn contract bij Ajax tekende. ,,Zoals overal in de wereld is Ajax ook in Zweden een grote naam. Ik ben er daarom trots op dat ik drie jaar bij Ajax heb gespeeld. Het shirt zal ik koesteren. Het waren sportief gezien weliswaar niet mijn beste jaren, maar het leven van een voetballer bestaat nu eenmaal uit ups and downs.”

De Zweed gaat zijn carrière naar verwachting in Spanje voortzetten. In het verleden speelde hij eerder al in zijn geboorteland Zweden (Assyriska Föreningen en Hammerby IF) en Griekenland (Iraklis Saloniki). ,,Het lijkt me geweldig om in de Primera Division te gaan voetballen. Je speelt daar sowieso twee keer per seizoen tegen Barcelona en Real Madrid. Prachtig toch?”

Zijn jaren bij Ajax hebben hem ook de liefde voor de stad Amsterdam bijgebracht. ,,Een geweldige stad waar ik met veel plezier gewoond heb. Ik zal er zeker nog eens terugkeren, maar dan als toerist. Of misschien wel als gids voor Zweedse bezoekers, want ik de stad inmiddels aardig goed. Haha.”