Menu
Kenneth Perez beëindigt interlandcarrière

Kenneth Perez beëindigt interlandcarrière

Kenneth Perez (31) heeft besloten zich niet langer beschikbaar te stellen voor het Deense nationale elftal. Hiermee komt er voor de Ajax-aanvaller een einde aan zijn interlandcarrière die 3 jaar heeft geduurd. Perez heeft vanmiddag de Deense bondscoach geïnformeerd over zijn besluit.

Als voornaamste redenen om te stoppen noemt Perez zijn wens al zijn energie, kracht en aandacht te willen richten op zijn nieuwe club Ajax. Ook het afgenomen perspectief op een basisplaats in de nationale ploeg als gevolg van het selectiebeleid van de bondscoach is voor de speler een belangrijk argument om te komen tot zijn beslissing.

Kenneth Perez maakte zijn debuut in de Deense nationale ploeg in november 2003 in een ontmoeting met Engeland. De laatste interland die de aanvaller speelde was een oefenwedstrijd tegen Frankrijk, eind mei 2006. Perez kwam 19 keer voor zijn land uit.

Kenneth Perez: ,,Ik kijk met veel plezier en trots terug op de wedstrijden die ik voor Denemarken heb mogen spelen. Toch is dit voor mij het beste moment om te stoppen. Jong talent kan zo een kans krijgen in de selectie en ik kan me volledig geven voor Ajax. Ik wens de bondscoach en spelers geweldig veel succes bij de kwalificatie voor het EK in 2008 en dank hen voor de uitstekende samenwerking.”