Menu
Kenneth Perez ziet mooi voorbode

Kenneth Perez ziet mooi voorbode

Kenneth Perez straalde van oor tot oor bij de eerste training van Ajax. De van AZ overgekomen Deense aanvaller lachte regelmatig zijn tanden bloot en genoot zichtbaar van de eerste momenten als Ajacied.

Bij de opkomst op het trainingsveld stonden duizenden supporters de Ajacieden op te wachten. ,,Dit is een mooi voorbode voor een mooi seizoen", hoopte Perez. ,,Wat veel supporters zeg. Ik wist ongeveer wel wat er vandaag zou gebeuren, maar dat zoveel fans zijn gekomen, had ik niet gedacht."

De vraag was of er nu al veel druk op Ajax ligt door alle uitgesproken verwachtingen en doelstellingen. ,,Ach, bij een club als Ajax heb je altijd druk en moet je altijd voor het kampioenschap gaan", realiseert de Deens international zich. ,,Maar ik denk ook dat we daar dit jaar de manschappen voor hebben. Ik ben van AZ naar Ajax gekomen vanwege de naam die Ajax heeft en de uitstraling." Het shirt zat Perez dan ook als gegoten.

Toen hij vanmorgen vanuit de regio Alkmaar naar Amsterdam reed voelde hij de kriebels in de buik. Een nieuwe club, nieuwe mensen; dat brengt spanning met zich mee. ,,Vanmorgen waren we met zijn allen bij elkaar en sprak de directeur een woordje. Daarna hebben we looptesten gedaan. Ik was zelf wel fit ja, zoals altijd heb ik in de vakantie wel iets gedaan en ook geregeld getennist. En vanmiddag dus de training met al die supporters!"

De eerste dag was voor Perez en zijn ploeggenoten een mooie. Zoals de trainer al zei: 'De zon schijnt weer boven de ArenA.'