Menu

Kenneth Vermeer gaat ervoor

Kenneth Vermeer zette maandagmiddag zijn handtekening onder een contract dat hem voor twee jaar aan Ajax verbindt. Een logisch gevolg wellicht van het feit dat hij aan het einde van vorig seizoen al werd verkozen tot talent van het jaar. De jonge keeper gaat er alles aan doen om succesvol te worden bij Ajax.

Zoals wel vaker met een keeper heeft ook Kenneth Vermeer niet altijd in het doel gestaan. ,, Ik heb op nummer vier gespeeld, op drie, op twee, als linker middenvelder zelfs. Pas vanaf het eerste jaar in de C ben ik echt gaan keepen. Ik speelde nog in de D2 en de trainer van de C1 vroeg of ik een training bij hun wilde keepen.'' En dat bleek aardig te gaan en hoewel zijn vader liever had dat zijn zoon niet onder de latten zou staan, zette Vermeer door. Overigens had de Ajacied toen hij nog jonger was al moeten beslissen om voetballen de voorkeur te geven boven turnen, wat hij ook niet onverdienstelijk deed.

Vanaf zijn zesde jaar wilde Vermeer al voetballer worden. ,,En dat je dan bij Ajax een contract mag tekenen, dat geburt niet zo vaak. Dat is extra mooi,'' zegt hij trots.

Kwaliteit van de keeper is het meevoetballen, zijn linkerbeen kan nog wat meer training gebruiken, vindt hij zelf. Vermeer verwacht geen makkelijk seizoen te krijgen. ,,Een paar spelers van de A1 van vorig jaar spelen nu in Jong Ajax, dus in het team ken ik al veel jongens. Bovendien heb ik afgelopen seizoen al een paar keer meegetraind, dat is prettig. Maar ik denk dat het een zwaar seizoen zal worden, ik moet de concurrentie aangaan met de andere keepers van Jong Ajax. Maar ik ga ervoor!''