Menu
Kenneth Vermeer langer bij Ajax

Kenneth Vermeer langer bij Ajax

Ajax en Kenneth Vermeer hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2010. De nieuwe en verbeterde verbintenis met de keeper loopt tot en met 30 juni 2013 en gaat met terugwerkende kracht in per 1 juli 2009.

Vermeer (10-01-1986) is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. In juni 2003 werd hij als keeper van Ajax A1 verkozen tot Ajax jeugdspeler van het jaar. Vanaf 2004 maakte hij deel uit van het Beloftenelftal van Ajax, hij behaalde dit seizoen met zijn team het landskampioen in de Eredivisie voor Beloftenteams. Vanaf het seizoen 2005/2006 maakt hij officieel deel uit van het eerste elftal van Ajax. Het seizoen 2007/2008 keepte Vermeer op huurbasis voor Willem II.

Op 29 september 2006 maakte Vermeer zijn debuut in het eerste elftal van Ajax tijdens de UEFA Cup-wedstrijd Ajax - IK Start (4-0). Vermeer speelde tot nu toe 32 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. In 2006 en 2007 werd Vermeer Europees kampioen met het Nederlands elftal onder 21 jaar.

,,Mijn doel is eerste keeper worden bij Ajax'', vertelt Vermeer op de Toekomst en kort na de ondertekening van zijn nieuwe contract. De Ajacied zit vanavond bij de selectie van Jong Ajax, dat het vanaf 18.30 uur opneemt tegen Jong Vitesse/AGOVV. ,,Net als in de jeugd wil ik ook met Ajax 1 prijzen pakken.''

De talentvolle keeper heeft zich, officieel sinds vandaag maar met terugwerkende kracht al sinds 1 juli, voor de komende vier jaar verbonden aan de club waar hij zijn opleiding genoot. Dat duidt op wederzijds vertrouwen en perspectief. ,,Ajax wilde mij langer contracteren en het was ook mijn intentie langer bij de club te blijven'', verduidelijkt Vermeer. ,,Wat dat betreft heb ik nooit twijfels gehad over een langer verblijf bij Ajax. Nu is het aan mij om optimaal te blijven presteren. En het bijvoorbeeld ook vanavond te laten zien, bij Jong Ajax. Ook daar kan ik mijn minuten meepakken. Verder blijf ik ook op de trainingen keihard werken. ''

Bekijk binnenkort ook het interview met Kenneth Vermeer op Ajax TV