Menu
Kenneth Vermeer verlengt contract

Kenneth Vermeer verlengt contract

Ajax en Kenneth Vermeer hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2013. De nieuwe verbintenis gaat in op 1 juli 2012 en loopt tot en met 30 juni 2015.

Vermeer werd op 10 januari 1986 geboren in Amsterdam. Hij speelt vanaf september 1999 in de jeugdopleiding van Ajax. De doelman maakte op 28 september 2006 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax tijdens de UEFA Cup-wedstrijd Ajax – IK Start (4-0). Tot nu toe speelde hij 77 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. ,,Dat moeten er een stuk meer worden,'' vindt de doelman als hij dat aantal onder ogen krijgt.

Ajax-directeuren Henri van der Aat (links) en Jeroen Slop heffen het glas na de contractverlenging van Kenneth Vermeer. Ajax-directeuren Henri van der Aat (links) en Jeroen Slop heffen het glas na de contractverlenging van Kenneth Vermeer.

De doelman die 5,5 jaar geleden al zijn debuut maakte, is ambitieus. ,,Wij zijn in de race om het kampioenschap. Dat is het allerbelangrijkste doel nu voor ons. En waar ik hoop te staan in 2015? Zover kijk ik nooit vooruit. Misschien Nederlands elftal? Tsja, dat is een doel voor iedere speler. Maar eerst presteren bij de club."

Trainer Frank de Boer is verheugd dat Vermeer zijn handtekening heeft gezet onder het verlengde contract. ,,Kenneth is een echte Ajacied. Hij heeft in voorgaande seizoenen als reservedoelman meerdere malen Maarten Stekelenburg moeten vervangen. Dat is niet makkelijk, maar hij deed het uitstekend. Daarom is hij sinds het vertrek van Maarten ook onze eerste keeper. Dat is een andere rol en daar komen weer andere dingen bij kijken. Dat is leerzaam en hij is daar goed mee omgegaan. Hij heeft zich daardoor verder ontwikkeld. Kenneth heeft ook dit seizoen weer aangetoond het niveau aan te kunnen. Daarom ben ik blij dat hij nu bijtekent en dus langer aan de club verbonden blijft."

Zelf ziet Vermeer niet zo'n groot verschil tussen vorig seizoen en het huidige seizoen. ,,Het feit dat je nu echt naar een wedstrijd toeleeft waarin je zal spelen is wel anders. Maar de manier waarop ik mij voorbereid is hetzelfde als toen ik stand-in was. Ik leg mezelf niet te veel druk op. Je prestatie is altijd een moment-opname. Dit seizoen was het spelen in de Champions League een nieuwe ervaring, ik had alleen gespeeld in de voorronde. De herinnering die ik later zal hebben aan de Champions League zullen waarschijnlijk toch wel de uitwedstrijden bij Real Madrid en Olympique Lyon zijn. Lyon was voor mij wel een keerpunt. Ik vond sinds die wedstrijd de lijn omhoog. Maar ik heb alle vertrouwen in mijzelf gehad. Ik kan bij mezelf snel de knop omzetten."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst