Menu
Kenneth Vermeer verwacht in halve finale open wedstrijd

Kenneth Vermeer verwacht in halve finale open wedstrijd

Ajax-doelman Kenneth Vermeer schittert momenteel als keeper van Jong Oranje op het EK in Portugal. Nadat de Ajacied in de eerste wedstrijd tegen Oekraïne woedend was na een onterechte strafschop, ging maandagavond de vlag in top. Want Italië was verslagen en de halve finale bereikt.

Vanuit een rumoerige omgeving doet Ajax-doelman Kenneth Vermeer verslag van het verblijf in Portugal. Allereerst zijn we benieuwd naar de 'leefomstandigheden' in het hotel. Met wie deelt Vermeer bijvoorbeeld de kamer? Het blijkt dat hij met een van de andere keepers, Remko Pasveer, op de kamer ligt. Is dat niet lastig, twee keepers op een kamer van wie er een speelt en de ander niet? ,,Nee hoor, dat gaat prima. En niet alleen vind ik dat omdat ik keep en hij niet, maar andersom zou ik er ook geen probleem mee hebben. Hij heeft dat ook niet."

Problemen kende Jong Oranje tot maandagavond eigenlijk wel, want echt lekker draaide het nog niet met het team van de Ajacieden Klaas Jan Huntelaar, Urby Emanuelson en Kenneth Vermeer. ,,Toch hadden we na de eerste wedstrijd die we verloren van Oekraïne alles nog in eigen hand. Dus het geloof was er zeker nog. In die wedstrijd kreeg Oekraïne niet veel kansen, maar ze scoorden wel. Die strafschop die ik tegen kreeg was echt geen penalty! Ik raakte hem niet eens. Ik was zo boos op die scheidsrechter, maar je weet op dat moment ook wel dat hij die beslissing al heeft genomen en niet terugdraait. Ook na de wedstrijd tegen Denemarken, waarin het al beter ging maar waarin we 1-1 speelden, hadden we alles nog in eigen hand."

Want ook door de andere poulewedstrijd, volstond winst op Italië voor het bereiken van het doel, de halve finale. ,,We wisten dat het moeilijk zou worden, want Italië zou zich terugtrekken. Wij moesten hopen op die ene kans en die kwam er gelukkig. Daarna was het zaak het achterin dicht te houden en dat is gelukt. Ik werd daar niet nerveus van, de verdedigers ook niet. Iedereen bleef wel rustig. We hebben het aardig gedaan."

Vermeer gaf toe dat de wedstrijd van maandagavond tegen Italië de beste van de drie was. ,,Maar we zagen zelf ook op de trainingen dat het steeds beter ging. We wisten dat we een goede ploeg hebben, dat we genoeg kwaliteit hebben omdat iedereen in de Eredivisie speelt. We wisten wat we konden. De sfeer was de hele tijd al goed, alleen even na de wedstrijden tegen Oekraïne en Denemarken niet, maar de volgende dag was iedereen weer vrolijk. Zelf had ik ook steeds het idee dat het wel goed zou komen."

En het kwam goed. Maar natuurlijk wil iedereen nu meer na het bereiken van de halve finale. ,,Donderdag spelen we tegen Frankrijk. Dat is weer een stapje verder. Frankrijk heeft een erg goede ploeg. Ik verwacht, omdat zij een voetballende ploeg hebben, dat we zelf ook meer aan voetballen toekomen. Meer dan de afgelopen wedstrijden in de poule. Ik denk dat het een open wedstrijd wordt."

Deze middag heeft Foppe de Haan de spelers een paar uurtjes vrijaf gegeven. ,,We gaan zo even naar Porto, dat ligt een uurtje hier vandaan." De doelman kijkt er naar uit, maar dan wordt hij onderbroken. ,,Oh, ik moet nog een interview doen! Doei."

Het team van Vermeer is hot. Zeker nu de poulefase is overleefd. Donderdag wordt de halve finale gespeeld tegen Frankrijk.