Menu
Kenny Tete tekent contract

Kenny Tete tekent contract

Ajax heeft jeugdspeler Kenny Tete gecontracteerd. De speler uit de A1 tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2012 en loopt tot en met 30 juni 2015.

Tete werd op 9 oktober 1995 geboren in Amsterdam. De verdediger speelt sinds 2005 in de jeugdopleiding van Ajax. Daarvoor was hij actief voor a.v.v. Zeeburgia. ,,Hier spreekt vertrouwen uit", glom Tete van trots. Als hij terug denkt aan zijn acht jaar Ajax staan hem twee seizoenen extra bij. ,,Toen ik bij de D1 speelde, was Frank de Boer mijn trainer. We speelden een goed jaar. Wat ik van Frank de Boer heb geleerd is vooral de beleving die hij ons bijbracht. Het andere jaar dat ik niet snel zal vergeten, was het vorige, succesvolle seizoen met de B1."


Tete is een back met pit. Daarom kijkt hij graag naar Dani Alves van FC Barcelona. ,,Hij is wel een voorbeeld voor mij. Een back met veel pit. Dat heb ik ook wel."

Afgelopen seizoen speelde Tete al enkele duels in de A1. ,,Dit jaar wil ik kampioen worden met de A1 en kijk ik erg uit naar de NextGen. Vorig jaar heb ik tegen Aston Villa en Rosenborg gespeeld. Alles is daarbij zo goed geregeld en je speelt in stadions. Ik kijk daar erg naar uit. Bij de A1 is het niveau goed, de groep is leuk en veel spelers kennen elkaar al jaren uit de jeugdopleiding."

Namens het Technisch Hart was Dennis Bergkamp aanwezig bij de contractondertekening: ,,Het is een mooi moment als een jonge speler zijn eerste contract tekent. Kenny verdient het. Hij is een allround verdediger. Hij is snel, fysiek sterk en goed in de een tegen een situaties. Ajax-verdedigers moeten vooruit kunnen en durven verdedigen en dat beheerst hij. Hij is nog jong en er valt natuurlijk ook bij hem nog genoeg te verbeteren, zoals bijvoorbeeld zijn kopvaardigheden. Maar hij is hier in goede handen. Er breken belangrijke jaren aan voor zijn ontwikkeling als voetballer, er zal veel van hem worden gevraagd en dat realiseert hij zich. Maar vandaag mag hij genieten van dit tekenmoment."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst