Menu
Kenny Tete verlengt contract

Kenny Tete verlengt contract

Ajax en Kenny Tete hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2015. De nieuwe en verbeterde verbintenis heeft een looptijd van drie jaar, tot en met 30 juni 2018.

Tete werd op 9 oktober 1995 geboren in Amsterdam. De verdediger speelt sinds 2005 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 5 februari 2015 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd Ajax - AZ (0-1). Tot nu toe speelde de back twee officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. ,,Dit contract geeft me een boost, veel vertrouwen", aldus Tete. ,,En ik hoop dat ik dat vertrouwen terug kan geven aan de club. Ik heb me goed ontwikkeld dit seizoen, het liefst had ik nog meer minuten gemaakt in Ajax 1, maar ik ben sowieso blij dat ik mijn debuut heb gemaakt. Mijn doel is nu om vaste waarde te worden.”

De verdediger kan op meerdere posities uit de voeten. ,,Ik ben eigenlijk rechtsback, alleen het laatste anderhalf jaar heb ik in Jong Ajax rechts centraal gespeeld. Maar bij Ajax 1 verwacht ik dat ik me toch weer op die backpositie moet richten.”

Directeur voetbalzaken Marc Overmars ziet in Tete een uitstekende verdediger. ,,Kenny speelt al tien jaar bij Ajax. Hij kent de club goed, zit ook al een tijd bij de selectie. Hij is fysiek heel erg sterk. Ik ben zelf linksbuiten geweest en ik weet zeker dat je als aanvaller een heel lastige middag hebt, als Kenny tegenover je staat. Het is nu aan hem om zich in het eerste te spelen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl

Directeur voetbalzaken Marc Overmars, algemeen directeur Michael Kinsbergen en Kenny Tete. Directeur voetbalzaken Marc Overmars, algemeen directeur Michael Kinsbergen en Kenny Tete.
Een nieuw contract: dat vier je natuurlijk met je familie. Een nieuw contract: dat vier je natuurlijk met je familie.