Menu
'Kentering bij Twente aanbrengen'

'Kentering bij Twente aanbrengen'

Frank de Boer heet voor aanvang van Ajax - FC Twente alle supporters welkom met een column in het officiële programmaboekje Ajax Kick Off. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Welkom bij Ajax - FC Twente. Vandaag ontvangen we de club die tot nu toe in deze competitie nog geen punten liet liggen. Zes gespeeld, zes gewonnen. Aan ons de taak om daar vanavond een kentering in aan te brengen.

Met FC Twente gaat het al een aantal jaren erg goed. Ze draaien bijna continu mee bij de top van de Eredivisie. Dat is knap en daarbij goed voor de spanning. Als je meer concurrentie hebt in de strijd om de titel, is dat ook goed het niveau van de competitie.

Het is niet alleen het eerste elftal dat van zich doet spreken. Ook Jong FC Twente doet het goed. Met Patrick Kluivert als trainer werden ze vorig jaar kampioen. Dat Patrick het zo naar zijn zin heeft en het zo goed doet, vind ik fantastisch. Voor zijn ontwikkeling is het goed dat hij ook bij de het Nederlands elftal is gaan werken en ik denk dat ze daar ook plezier aan hem gaan beleven. Toen we samen voetbalden, deelden we regelmatig de hotelkamer, wanneer we op trainingskamp waren. Patrick is een fantastische jongen en ik ben heel benieuwd hoe zijn carrière als trainer zich gaat ontwikkelen. Volgens mij is hij vanavond diep in zijn hart voor Ajax, maar laten we hem die vraag maar niet stellen.

Voor ons is het weer een belangrijke wedstrijd, in een serie waarin we ons eigenlijk geen puntverlies kunnen en mogen veroorloven. Terwijl ik dit zit te tikken moeten we eerst nog naar Utrecht, voor de beker. Iedereen is er van doordrongen dat we daar uit een ander vaatje moeten tappen dan we het eerste uur in Den Haag deden, afgelopen zondag.

Vanavond in de ArenA is er in elk geval een heel andere sfeer dan in Den Haag en in Utrecht. In Den Haag hadden we helemaal geen supporters die ons steunden en in Utrecht zeshonderd. Vanavond zijn meer dan vijftigduizend mensen aanwezig en zij zijn nagenoeg allemaal voor Ajax. Ik heb me laten vertellen dat er diverse sfeeracties op de tribunes zullen plaatsvinden. De situatie van Ajax - FC Twente op 15 mei 2011 evenaren is onmogelijk, maar ik weet zeker dat onze supporters ook vanavond voor een topsfeer gaan zorgen.

Daar zijn ook onze spelers van doordrongen. Als zij op het veld presteren is de sfeer in het stadion nog beter. Zodat we met zijn allen een mooie zaterdagavond kunnen beleven. FC Twente moet geen enkel moment het gevoel hebben dat hier in Amsterdam iets te halen valt. Het is ons doel dat er na vanavond geen enkele ploeg meer zonder puntverlies is in de Eredivisie.

Heel veel plezier!

Frank de Boer
Trainer/Coach