Menu
Keown kijkt ogen uit bij training Ajax

Keown kijkt ogen uit bij training Ajax

De open training van donderdag vond voor de verandering niet op de Toekomst plaats, maar op het nabij gelegen veld aan de andere kant van de parkeerplaats. Veel fans waren er niet. Wel een opvallende ex-voetballer. Voormalig Engels international Martin Keown stond langs de lijn.

Keown zag dat trainer Frank de Boer met een klein groepje spelers van de A-selectie op het trainingsveld van Jong Ajax stond. De training was naar de overkant verplaatst zodat de spelers geen last hebben van het heien rondom hun eigen veld. Het hoofdveld op de Toekomst - waar de open trainingen ook wel worden gegeven - kon zo bovendien worden gespaard voor het oefenduel van vrijdag tussen Ajax en Volendam. Zijn blik was vooral gericht op Dennis Bergkamp, zijn voormalig ploeggenoot bij Arsenal. ,,Bergkamp the trainer," sprak hij bewonderend en licht verbaasd. Keown, die toch wel een trainer in Bergkamp zag en ziet, was een dagje bij Ajax om zijn voormalige ploeggenoot te interviewen voor de Daily Mail . Wat de 43-voudig Engels international zo aanstond bij de gezamenlijke training van Jong Ajax en Ajax 1 was het grote aantal voormalig topvoetballers die hij ontwaardde.

Derk Boerrigter probeert Ricardo van Rhijn te omspelen. Derk Boerrigter probeert Ricardo van Rhijn te omspelen.

Zoals vaak op donderdag stonden de specialisten Jaap Stam, Wim Jonk, Bryan Roy, Dennis Bergkamp, John Bosman, Edgar Davids, Frank de Boer op het veld. Marc Overmars ontbrak. ,,Jammer. Ik had hem graag de hand geschud. Ook hij is een voormalig ploeggenoot", zei Keown, die tegenwoordig dus als journalist door het leven gaat.

Met Danny Blind als informant aan zijn zijde zag hij hoe Jong Ajax en Ajax 1 als afsluiting van de training een partijvorm afwerkten. Met Ruben Ligeon als rechtsback en Jody Lukoki op de flanken als aanvulling stond Ajax 1 verder met de gangbare selectiespelers Kenneth Vermeer, André Ooijer, Vurnon Anita, Theo Janssen, Siem de Jong, Derk Boerrigter en Dmitry Bulykin op het gras. Bij het andere team waren vanuit de selectie Nicolás Lodeiro, Miralem Sulejmani en Lorenzo Ebecilio aangesloten.

Er ontspon zich een aardige partij, die als voorbode voor het oefenduel van vrijdag kon dienen. Dan staat Volendam tegenover een combinatieteam van Ajax en Jong Ajax. Voor de Jong Ajacieden een kans zich in de kijker te spelen, want met de volle ziekenboeg en de schorsing van Van der Wiel voor het eerstvolgende competitieduel moet trainer Frank de Boer de komende week gaan puzzelen hoe hij zich tegen koploper AZ gaat wapenen.

Na afloop van de training bleef Keown verwachtingsvol staan. Hij popelde om Dennis Bergkamp weer eens de hand te drukken. De grote glimlach die bij Bergkamp op het gezicht verscheen, verraadde dat de ontmoeting met Keown voor hem even welkom was als voor de Engelsman.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Gery Vink instrueert zijn Jong Ajax-spelers voor de partij tegen Ajax 1. Gery Vink instrueert zijn Jong Ajax-spelers voor de partij tegen Ajax 1.
Edgar Davids kan het goed vinden met Miralem Sulejmani. Edgar Davids kan het goed vinden met Miralem Sulejmani.
Ruben Ligeon verving op de training de vanwege interlands ontbrekende Gregory van der Wiel. Ruben Ligeon verving op de training de vanwege interlands ontbrekende Gregory van der Wiel.
Jody Lukoki krijgt instructie van Dennis Bergkamp en Frank de Boer. Jody Lukoki krijgt instructie van Dennis Bergkamp en Frank de Boer.

Bekiijk straks Ajax TV voor interviews met Keown en Frank de Boer.