Menu
Keskin geniet van iedere seconde

Keskin geniet van iedere seconde

Jong Ajax is momenteel bezig aan een gestage opmars in de Jupiler League. Hoewel de vijftiende plaats van de beloften anders doet vermoeden, is het gat met de nummer vijf, FC Eindhoven, de laatste weken geslonken tot zes punten. Komende zaterdag wacht Jong Ajax in eigen huis het duel met hekkensluiter Achilles’29. Een ontmoeting waarnaar middenvelder Sinan Keskin uitkijkt. ‘Wij zitten in een goede flow en kunnen zeker van ze winnen.’

De 19-jarige Keskin heeft een zwaar jaar achter de rug, maar inmiddels lacht het leven hem weer toe. ,,Een jaar geleden kreeg ik vocht in mijn liezen, echt tot op het bot", blikt de vriendelijke Hagenaar terug. ,,Het was overbelasting en alleen te genezen met rust. Ik kon dus niet worden geopereerd. Maar vanaf het moment dat ik het hoorde, ben ik aan mijn herstel gaan werken." Hoewel dat naar eigen zeggen niet altijd meeviel. ,,Vooral als ik de jongens buiten lekker zag voetballen, terwijl ik binnen aan het werk moest. Dat zijn momenten waarop je ongelofelijk baalt. Wat je het liefste doet mag niet en dat doet pijn. Mijn familie heeft me echter door dik en dun gesteund en zelf ben ik er ook niet te lang bij stil blijven staan en gewoon doorgegaan."

De liesblessure van de Turkse Nederlander viel enigszins te vergelijken met die van Davy Klaassen. En in navolging van de kersverse international zocht ook Keskin af en toe zijn heil in Barcelona. ,,Ik ben een paar keer naar Barcelona afgereisd en zij zijn ook hier geweest. Dat heeft het proces allemaal een beetje versneld."

Keskin: ,,Tuurlijk zou een overstap naar het eerste elftal mooi zijn. Het kan snel gaan in het voetbal, kijk maar naar Ricardo Kishna." Keskin: ,,Tuurlijk zou een overstap naar het eerste elftal mooi zijn. Het kan snel gaan in het voetbal, kijk maar naar Ricardo Kishna."

Tevens steekt de Zuid-Hollander de loftrompet over Christian Tamminga, de voormalige polsstokhoogspringer die bij Jong Ajax werkzaam is als persoonlijk movement trainer en evenals Keskin woonachtig is in Den Haag. ,,Ook mede dankzij hem ben ik sterker teruggekomen, zowel in fysiek als mentaal opzicht. We trainden bijvoorbeeld wel eens samen op het strand."

Inmiddels is Keskin weer fit verklaard en kreeg hij eind januari in het thuisduel met FC Oss zijn eerste wedstrijdminuten toebedeeld na bijna elf maanden afwezigheid. ,,Dat was een soort gebaar van onze trainer", doelt hij op Fons Groenendijk, die na dit seizoen vertrekt bij Ajax. ,,Daarna ben ik nog ingevallen tegen Sparta Rotterdam en Almere City en speelde ik tegen FC Den Bosch driekwart wedstrijd." In die periode zag Keskin de sfeer rondom Jong Ajax veranderen. ,,Door de goede resultaten is er meer vreugde in het team; iedereen is blij en vrolijk. Alles gaat nu lekker, dus het was voor mij heerlijk om langzaam in te stromen. Het elftal telt meer vastigheden en dat is prettig."

Hoewel de jeugdinternational de wind weer in de zeilen heeft, waagt hij zich nog niet aan heldhaftig taalgebruik. ,,Tuurlijk zou een overstap naar het eerste elftal mooi zijn, maar eerst ga ik bikkelen en daarna zien wel verder. Het kan snel gaan in het voetbal, kijk maar naar Ricardo Kishna", wijst hij op zijn furore makende stadgenoot, die aan het begin van het seizoen nog in de A2 actief was. ,,Maar het belangrijkste voor mij is fit blijven. Juist omdat ik het spelletje heb gemist geniet ik van iedere seconde die ik op het veld sta."

Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Achilles '29, waarin voor Keskin mogelijk opnieuw speeltijd in het verschiet ligt. Dat de Ajacieden eerder dit seizoen in Groesbeek met 2-1 onderuit gingen, weet de technicus nog wel. ,,Dat was een wedstrijd waarin heel veel jongens hun debuut maakten. In tegenstelling tot toen zitten wij nu in een goede flow en kunnen we zeker van ze winnen. Iedereen binnen ons team heeft mentale en fysieke stappen gemaakt, daarom winnen we tegenwoordig ook onze wedstrijden."

Daarnaast werpt de Hagenaar alvast een blik vooruit op het Champions League-treffen tussen Chelsea en zijn favoriete club Galatasaray, dat dinsdag plaatsheeft in Londen. Ondanks het eerdere 1-1 gelijkspel ziet Keskin nog perspectief. ,,Het zal moeilijk worden, maar ik hoop dat ze kunnen stunten zoals tegen Juventus. Ik denk dat de kansenverhouding 70-30 procent in het voordeel van Chelsea is."

Hierna dringt zich meteen de vraag op waarom zo weinig Turkse Nederlandse doorbreken op het hoogste niveau? ,,Ik weet ook echt niet hoe dat komt", reageert de voormalige speler van LenS en Haaglandia. ,,Hoewel je nu bij Go Ahead Eagles Deniz Türüç hebt en bij FC Zwolle Mustafa Saymak. Er komen dus wel een paar goede jongens aan. Maar gek genoeg breken in Duitsland wel heel veel Turkse jongens door."

Jong Ajax - Achilles '29 begint zaterdag om 18:45 uur op de Toekomst.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees (boven) en Pro Shots