Menu
Keyan (5) steelt de show in Kaapstad

Keyan (5) steelt de show in Kaapstad

Ajax heeft sinds 1999 een meerderheidsbelang in Ajax Cape Town in Zuid-Afrika. In de rubriek ‘Bericht uit Kaapstad’ laten we regelmatig het licht schijnen op het Afrikaanse Ajax. In deze vijftiende aflevering van dit seizoen aandacht voor een piepjonge Ajax-fan, de vijfjarige Keyan LeRoux.

Ajax-fans. Je hebt ze in alle soorten en maten. Verstokte oude mannen die het roodwit al decennialang in hun hart hebben gesloten. Maar ook piepjonge kereltjes, die vanaf dat ze konden praten Ajax aanhangen. Dat is in Kaapstad niet anders dan hier in Nederland. Bij Ajax Cape Town hebben ze bijvoorbeeld Keyan Le Roux. Het fotogenieke, inmiddels vijfjarige, mannetje kwam twee jaar geleden al eens in de kolommen op de website van Ajax Cape Town voor. Toen hij drie jaar oud was, troonde hij met zijn vader al mee naar Ikamva om in de Fanshop aldaar het nieuwste uittenue van zijn helden aan te schaffen.

Toen prijkte hij samen met zijn papa op de foto; tegenwoordig doet Keyan het helemaal alleen. De foto hierboven is veelzeggend: 'Sorry mama, maar ik houd meer van Ajax', schreeuwt een spandoek. En tijdens wedstrijden in het stadion is de Zuid-Afrikaanse kleuter er ook regelmatig bij. Bedekt met een prachtige verentooi moedigt hij zijn Urban Warriors aan. De media weten de kleine fan inmiddels steeds vaker te vinden en wedstrijdbeelden worden regelmatig onderbroken met een plaatje van de doorgewinterde Warrior. Een ding is zeker: Keylan is fan voor het leven.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax Cape Town

De kamer van Keyan is uiteraard volledig roodwit. De kamer van Keyan is uiteraard volledig roodwit.