Menu
Kids Clubleden voor even echte journalisten

Kids Clubleden voor even echte journalisten

Lachen, gieren, brullen en serieuze journalistieke vragen. Wie zaterdag langs de perskamer van de Arena liep, kon het allemaal horen.

De vragenstellers waren niet de journalisten van De Volkskrant, NOS of Ajax Life. Nee, het waren tien leden van de Ajax Kids Club. Maar dat was bijna niet te merken.

De jonge journalisten kregen allemaal een echte persmap met de vragen die ze hadden ingestuurd voor Joël Veltman, Davy Klaassen, Nicolai Boilesen, Ricardo Kishna en Jairo Riedewald. En perschef Miel Brinkhuis gaf iedereen één voor een het woord. Het was allemaal net echt.

Er waren vragen over het lievelingseten van Veltman, over het WK in Brazilië en Julia van Kommer wilde weten wat Klaassen van vrouwenvoetbal vindt. En misschien wel de leukste vraag kwam van Senna Elsworth. Hij wilde weten of Nico Boilesen een lievelingsonderbroek heeft.

“Haha. Dat is wel vies,” zegt Boilesen. “Maar ik heb wel een lievelingsonderbroek. Als die schoon is, draag ik die wel.”

De perschef voegt er aan toe dat Ajax er voor zorgt dat de onderbroeken gewassen worden na de wedstrijd. “De spelers gooien na de wedstrijd hun kleren in de was en wij zorgen ervoor dat het gewassen wordt.”

Er wordt sowieso goed gezorgd voor de spelers. Niet alleen door Ajax, maar ook door hun moeders. “Mijn moeder poetst m’n schoenen,” zegt Riedewald op een vraag van Jasper Jansen, die ook wilde weten hoeveel paar schoenen hij heeft. “Drie paar met ijzeren noppen en drie met normale noppen,” is het antwoord van Riedewald op die vraag.

Ben je benieuwd naar meer vragen en antwoorden van de Kids Persco? Klik dan hier voor het videoverslag van de dag.

Met z'n allen met de roltrap naar boven Met z'n allen met de roltrap naar boven
De dag begint met een rondleiding door het stadion De dag begint met een rondleiding door het stadion
Gaaf! Op de foto met Lucky. Op de achtergrond is de training van Ajax bezig Gaaf! Op de foto met Lucky. Op de achtergrond is de training van Ajax bezig
Groepsfoto! Groepsfoto!
Boilesen luistert aandachtig naar een vraag Boilesen luistert aandachtig naar een vraag
Vragen goed doornemen voor als je aan de beurt bent Vragen goed doornemen voor als je aan de beurt bent
Hier vraagt Julia wat Klaassen van vrouwenvoetbal vindt Hier vraagt Julia wat Klaassen van vrouwenvoetbal vindt
Klaassen zegt dat hij het leuk vindt voor de club Klaassen zegt dat hij het leuk vindt voor de club
Zitten ze hoor, als echte journalisten Zitten ze hoor, als echte journalisten
Nog een groepsfoto, nu met de spelers Nog een groepsfoto, nu met de spelers
En tot slot: handtekeningen scoren! En tot slot: handtekeningen scoren!