Menu

Kids krijgen alsnog felbegeerde handtekeningen

Tijdens de Open Dag hadden ze het nakijken, de kids onder de Ajax-fans. Net toen de selectie naar het Kidsdorp zou gaan, brak een noodweer uit boven De Toekomst en viel de handtekeningensessie letterlijk in het water. Woensdagmiddag was de herkansing. In het stadion zelf. Met een prijs meer - de Johan Cruijff Schaal - en met een populaire speler - Jari Litmanen - meer.

Ook Omar en Farid, twee broers uit Amsterdam, en Richard uit Zeeuws-Vlaanderen, waren op de Open Dag in augustus. De spastische jongens kregen echter geen gelegenheid om handtekeningen te verzamelen, want toen de spelers het Kidsdorp in zouden gaan, barstte het noodweer los. Toch was het Omar nog gelukt om één handtekening te vragen toen hij op de rug van zijn vader was gaan zitten. Maar nu had hij, gewoon zittend in zijn rolstoel, alle rust en ruimte om zijn favoriete Ajacieden langs te gaan.

Die zaten namelijk aan een lange tafel en zetten handtekeningen waar de Kids dat maar wilde. Een jongetje kreeg zelfs van Joey Didulica een soort tatoeage op zijn arm getekend. Maar ook veel krabbels kwamen 'gewoon' op de daarvoor bestemde krantenpagina uit Ajax-life. Net zoals Omar die ook mee had.

Omar en Farid waren opgehaald door de moeder en zusje van Richard, ook een spastische jongen. Zij waren vanmorgen vroeg vertrokken en hadden de Amsterdamse broertjes uit de binnenstad opgepikt. ,,We hebben ze op vakantie in Bulgarije leren kennen", vertelde de moeder van Richard. ,,Zij namen ons mee naar de Open Dag en wij nemen hen mee naar deze middag."

Tot groot plezier van de jongens. Dinsdagavond had de zus van Richard nog alle pasfoto's van Ajax.nl geprint en die in het handtekeningenboekje van Richard geplakt. Alleen de foto van Timmer ontbrak, maar dat gezicht tekende de familie zelf wel op het velletje. Tot groot genoegen van de keeper zelf, die met een grote lach op zijn gezicht zijn handtekening erbij zette.

Mido was de grote favoriet van de broertjes en Farid kreeg dan ook een fraaie handtekening achterop het Ajax-shirt nummer 11. Zoals zovelen met hem.