Menu

Kids nemen kijkje in kleedkamer

Vandaag zijn de Ajacieden gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maar voordat zij hun plekje in de kleedkamer weer op konden zoeken, was het de beurt aan de leden van de Ajax Kids Club. Zij mochten een kijkje nemen in de ruimtes waar hun favoriete spelers dagelijks rondwandelen.


Het was nog een stoffige boel in de kleedruimtes, want er werd nog flink verbouwd. Het water van het zwembad moest ook nog ververst worden. Dat was helemaal vies geworden door de verbouwing. Niemand van de kids wilde dan ook een duikje nemen...

Het water ziet er maar vies uit... Het water ziet er maar vies uit...

Wie wel graag een duikje wilde nemen, was John O´Brien. Hij was al begonnen met trainen. Toen hij het water in het zwembad zag, besloot hij echter dat hij schoner zou worden door te gaan douchen.

In de fysioruimte staat alles nog in dozen In de fysioruimte staat alles nog in dozen

In de gang van de kleedkamer naar het veld hangen de foto´s van alle Ajacieden die ooit in het Nederlands elftal hebben gespeeld. De kids denken dat Maarten Stekelenburg en Daniël de Ridder de meeste kans maken om binnenkort hun foto erbij te mogen hangen.

Nigel de Jong is de laatste Ajacied die heeft gedebuteerd in het Nederlands elftal Nigel de Jong is de laatste Ajacied die heeft gedebuteerd in het Nederlands elftal

In de perskamer werd er een echte persconferentie nagedaan. Enkele kids waren voor even trainer Ronald Koeman, directeur Arie van Eijden en nieuwe aanwinst Andy van der Meyde. De anderen mochten journalisten spelen.

Trainer Koeman voert het woord Trainer Koeman voert het woord

Iedereen keek z´n ogen uit in het nieuw ingerichte spelershome. Alle kids waren verbaasd te zien dat er op elke tafel een fles aanmaaklimonade stond. Tja, dat vinden de Ajacieden gewoon lekker...

Het rook nog helemaal nieuw in het spelershome Het rook nog helemaal nieuw in het spelershome

Als laatste werd de bestuurskamer bezocht. Daar staan heel veel bekers die Ajax heeft gewonnen, achter glas. De kids keken hun ogen uit. Zoveel bekers hadden ze nog niet gezien. Met de wens dat er dit seizoen nog eentje bijkomt, gingen de kids weer naar huis.

De bekers van Ajax worden bewonderd De bekers van Ajax worden bewonderd