Menu
Kids vragen Ajacieden hemd van lijf

Kids vragen Ajacieden hemd van lijf

Afgelopen zaterdag was het zover: De Ajax Kids Persconferentie in de perskamer van de ArenA. Onder leiding van teammanager en voormalig persvoorlichter David Endt kregen elf leden van de Ajax Kids Club de mogelijkheid vooraf ingestuurde vragen af te vuren op de Ajacieden Daley Blind, Danny Hoesen, Lasse Schöne, Joël Veltman en Derk Boerrigter. Hieraan voorafgaand kreeg het elftal met meegekomen familie en/of vriendjes een rondleiding door het stadion van de landskampioen.

Aan de rand van het hoofdveld legde gids Roy onder meer uit hoe het veld van de ArenA, met dank aan de lampen die de groei en het herstel van de grasmat bevorderen, tegenwoordig tot de beste velden van Nederland behoort. Daarna zocht het gezelschap de warmte op van de perszaal. Daar aangekomen namen de elf hoofdrolspelertjes plaats op de eerste rang. Niet veel later arriveerden Hoesen en Veltman en gelaste Roy een extra vragenuurtje in om de tijd te doden tot de komst van de overige spelers. ‘Hoe volgden jullie de loting van de KNVB-beker?’, vroeg een van de pupillen aan Veltman. ‘Via de tv in de spelersbus’, doelde de voormalige speler van VV IJmuiden op de terugreis vanuit Groningen, waar Ajax een kwartfinaleplaats in het bekertoernooi had veiliggesteld.

Een tiental vragen verder namen ook Blind, Schöne en Boerrigter plaats achter de perstafel en startte Endt op officiële wijze de persconferentie. ‘Vond je het speciaal om de laatste goal tegen Edwin van der Sar gemaakt te hebben?’, klonk het vanaf rij een in de richting van Boerrigter. ‘Grappig dat je dat zegt’, merkte de linkspoot op. ‘Toevallig zei ik laatst nog dat dit wel eens een Triviant-vraag zou kunnen worden. Maar het was inderdaad speciaal.’

Jonge verslaggevers in spe stelden zaterdagmiddag de vragen. Jonge verslaggevers in spe stelden zaterdagmiddag de vragen.

Ook Blind ontkwam niet aan de spitsvondigheid van de jeugdige journalisten. ,,Wat doe je als je tijdens de wedstrijd naar de wc moet? Ik ga voor en in de rust van een wedstrijd naar de wc. Ik heb het in elk geval nog nooit meegemaakt. Toevallig had Jody Lukoki het laatst op de training", wees de verdediger op zijn ploeggenoot die een paar vragen eerder door Hoesen was aangeduid als gangmaker van de selectie.
Ook het eetpatroon van de Ajacieden kwam ter sprake. ,,Ik eet ’s ochtends en ’s middags twee pistoletjes en af en toe ’s avonds ook nog," antwoordde Veltman op de vraag hoeveel boterhammen hij per dag eet.

Een vragensteller was vooral benieuwd naar de verschillen tussen het Deense en Nederlandse voetbal. ,,Het voetbal in Nederland is van een hoger niveau," legde Schöne vervolgens uit. ,,Ook de manier van spelen gaat sneller." Tevens werd de Deen gevraagd wat zijn favoriete Nederlandse eten is en werd hem verteld dat je door veel tatoeages niet beter gaat spelen. ,,In de winter vind ik boerenkool lekker; lekker met een worstje erbij en jus." Gevolgd door: ,,Die tatoeages zijn een verslaving en ik ben bang dat er nog meer gaan bijkomen. Misschien heb ik ook wel te veel vrije tijd", grapte de middenvelder.
Ook maakte de persconferentie duidelijk dat Hoesen de Braziliaanse Ronaldo de beste voetballer ooit vindt en dat Blind een bewonderaar is van Thierry Henry en David Beckham. Veltman gaf aan in Gerard Piqué (speler van FC Barcelona) een voorbeeld te zien.

Rond 13.40 uur deelde Endt de journalisten in spe mee dat de laatste vragenronde was aangebroken. ,,Hoeveel paar schoenen krijg je per seizoen," werd Boerrigter op de valreep gevraagd. ,,Iedere keer als er een nieuw type wordt gelanceerd krijg ik vier paar schoenen. Maar als ze eerder stuk gaan krijg ik ook nieuwe."

Na de allerlaatste vraag sloot Endt de persconferentie af als in zijn beste jaren. Daarna werd de aanwezigen de gelegenheid geboden voor het verzamelen van de gebruikelijke handtekeningen en kiekjes met het vijftal. Toen dat achter de rug was keerden de interviewers huiswaarts met een prachtige ervaring op zak.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Een jeugdige vragensteller steekt zijn vinger op. Een jeugdige vragensteller steekt zijn vinger op.
De Ajax Kids Club Persconferentie is een jaarlijks terugkerend evenement. De Ajax Kids Club Persconferentie is een jaarlijks terugkerend evenement.
Alle gasten hadden vragen voor de spelers voorbereid. Alle gasten hadden vragen voor de spelers voorbereid.
Danny Hoesen, Joël Veltman, Lasse Schöne, Derk Boerrigter en Daley Blind namen plaats achter de tafel. Danny Hoesen, Joël Veltman, Lasse Schöne, Derk Boerrigter en Daley Blind namen plaats achter de tafel.
De jonge vragenstellers waren allemaal goed voorbereid. De jonge vragenstellers waren allemaal goed voorbereid.
Uiteraard was er ook tijd voor een handtekening. Uiteraard was er ook tijd voor een handtekening.
Vrolijke gezichten bij de spelers. Vrolijke gezichten bij de spelers.
Wie stelt de leukste vraag? Wie stelt de leukste vraag?
Lasse Schöne zet zijn krabbel op een Ajax-shirt. Lasse Schöne zet zijn krabbel op een Ajax-shirt.