Menu
Kids willen Ajax beleven

Kids willen Ajax beleven

Met driehonderd kinderen boekte Ajax Camps & Clinics deze week een record aantal deelnemers. Niet alleen Nederlandse voetballertjes weten de Toekomst te vinden, maar ook buitenlandse liefhebbers willen wel eens een Ajax-training beleven.

Nu ook voor de derde en laatste regio van Nederland de vakantie is aangebroken, is de tropenweek voor de Ajax Camps & Clinics aangebroken. ,,Een record aantal kinderen", weet Arend Jan Kranenburg van Ajax Camps & Clinics: ,,Nooit was het drukker."

Maar niet alleen Nederlandse ouders hebben hun kids opgegeven voor de Campweek. Al scrollend door de registraties somt Arend-Jan de internationale belangstelling op: kinderen uit Noorwegen, België, Verenigde Staten, Denemarken, Curacao, Zwitersland, Canada en Engeland maken deze week kennis met de Ajax-filosofie. ,,Door de goede naam van de jeugdopleiding van Ajax willen mensen bij Ajax trainen. Zo komt er ook elk jaar een groep van 25 Slovenen en 15 man uit Estland. Vorig jaar hadden we een groep van 15 Noorse jongens, heel getalenteerd. En een jongen uit Canada die toen opviel, mocht stage lopen bij de profclub Toronto. Maar dat is niet het doel van Ajax Camps & Clinics hoor. Het gaat om de beleving die ze als Ajax-speler voelen."

Frank de Boer opende samen met Camps-trainer Rob Witschge de week. Frank de Boer opende samen met Camps-trainer Rob Witschge de week.

Op de drukste maandagochtend van de zomercamps vielen de driehonderd kids maandagochtend met de neus in de boter. Niemand minder dan Frank de Boer opende namelijk samen met Rob Witschge, hoofdtrainer van Ajax Camps & Clinics, de week. Onder de opzwepende klanken van de Ajax-Marsch kwamen de driehonderd enthousiaste kids het kunstgrasveld van de Toekomst op. De Boer klapte alle kids bemoedigend toe.

Op de vraag van Witschge aan De Boer waar een Ajax-training aan moet voldoen, antwoordde de hoofdtrainer van Ajax 1: ,,De basistechniek moet in orde zijn. Het meenemen van de bal, het passen en later in de opleiding is ook het fysiek van groot belang. Maar nu gaat het erom de basistechniek te verhogen. Veel acties maken en vóóral veel plezier hebben."

En met dat plezier zat het wel goed. Na de warming-up waaiden de deelnemers uit over drie velden op de Toekomst en gingen de trainers met ze aan de slag. Op het hoofdveld was Ajax 1 bezig aan hun training en uiteraard mochten de kersverse spelertjes even toekijken. Een groot gedeelte van de tribune was speciaal voor hen gereserveerd. Daar zagen zij, grote ogen opzettend, hoe de topspelers van Ajax hun training volbrachten. En wat viel vooral op: het plezier dat de spelers uitstraalden. Een mooiere bevestiging van de openingswoorden van de trainer kon de jeugd niet krijgen!Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Wil je ook deelnemen aan Ajax Camps&Clinics? Kijk op de website.

De opkomst van de deelnemertjes mét de kampioensschaal. De opkomst van de deelnemertjes mét de kampioensschaal.
De warming-up met 300 kids op het kunstgrasveld. De warming-up met 300 kids op het kunstgrasveld.