Menu
Kijkje achter de schermen van podium

Kijkje achter de schermen van podium

Ajax werd donderdagavond op spectaculaire wijze gehuldigd op het ArenaPark. Ruim 50.000 Ajax-supporters waren getuigen van de bijzondere viering van de 31ste landstitel, zagen hoe Frank de Boer mooie woorden sprak over de vertrekkende Jeroen Verhoeven, André Ooijer en Bruna Silva en genoten van diverse muzikale optredens.

Voordat de kersverse kampioenen aankwamen in de speciale Ajax-bus, gaven enkele artiesten mooie optredens weg voor de duizenden toeschouwers. Lenny Keylard, geen onbekende bij Ajax, liet de Ajacieden meeswingen met zijn muziek. Maar ook Dré Hazes en Peter Beense waren van de partij. De grote artiest van de avond was DJ Sunnery James, die de Ajax-fans trakteerde op een mooi optreden.

Wie zich achter de schermen bevond, realiseerde niet hoeveel mensen er aanwezig waren op het ArenaPark. Ook de jonge kampioenen uit de jeugdopleiding werden aangenaam verrast toen ze het podium betraden. Onder luid applaus en zang werden zij omarmd door de supporters. Het elftal van Frank de Boer kreeg een nog uitbundiger applaus. Want het draaide natuurlijk om het eerste elftal, dat de landstitel voor de tweede keer op rij binnensleepte. Evenals vorig jaar, op de historische dag van 15 mei, en samen met de supporters die het hele seizoen Ajax onvoorwaardelijk steunden, beleefde Ajax opnieuw een prachtige dag.


Tekst en foto's: Ajax.nl

De Ajax-bus kreeg donderdag een speciaal tintje. De Ajax-bus kreeg donderdag een speciaal tintje.
Een van de artiesten die optrad was Lenny Keylard. Een van de artiesten die optrad was Lenny Keylard.
Een van de elftallen die gehuldigd werd, was Ajax Zaterdag 2. Een van de elftallen die gehuldigd werd, was Ajax Zaterdag 2.
Ook de F1-spelertjes zijn kampioen geworden. Ook de F1-spelertjes zijn kampioen geworden.
Burgemeester Eberhard van der Laan was ook aanwezig. Burgemeester Eberhard van der Laan was ook aanwezig.
De kleintjes van de F1 werden geïnterviewd door Ajax TV. De kleintjes van de F1 werden geïnterviewd door Ajax TV.
De spelers kwamen, al zittend op het dek, aan op het ArenApark. De spelers kwamen, al zittend op het dek, aan op het ArenApark.
Een enkeling had heel goed zicht op de huldiging. Een enkeling had heel goed zicht op de huldiging.
DJ Sunnery James gaf een spetterend optreden. DJ Sunnery James gaf een spetterend optreden.
De Ajacieden filmden, vanaf het moment van aankomst backstage, alles. De Ajacieden filmden, vanaf het moment van aankomst backstage, alles.
Dennis Bergkamp zwaait enthousiast. Dennis Bergkamp zwaait enthousiast.