Menu
Kijktip: Zlatan vertelt over ontdekker

Kijktip: Zlatan vertelt over ontdekker

Zlatan Ibrahimovic werd begin deze eeuw ontdekt door John Steen Olsen. Dankzij de Deense meesterscout kwam hij naar Ajax. Ajax TV volgde de 73-jarige Olsen de afgelopen maanden op de voet voor een bijzondere documentaire over zijn werk voor Ajax. ‘De man die Zlatan zag’ is maandag 22 februari om 21:00 uur te zien op Fox Sports kanaal 1.

De documentaire over Olsen ging vorige maand in première op Fox Sports. ‘De man die Zlatan zag’ is inmiddels vernieuwd met extra materiaal. Ibrahimovic komt in de nieuwe versie ook uitgebreid aan het woord. ,,John Steen is als een extra vader voor me geweest. Zonder hem was mijn leven heel anders verlopen.”

Verder zegt de Zweedse superspits van Paris Saint-Germain: ,,Mijn eerste jaar in Amsterdam had ik het lastig. Buiten het veld voelde ik me niet gelukkig. Dat zag je terug in mijn spel. Daarom was mijn eerste jaar bij Ajax niet echt fantastisch. Maar John Steen bleef me pushen en motiveren. Hij stelde me op mijn gemak, wat niet gemakkelijk was. John Steen was er altijd. Hij wilde dat ik zou slagen. Hij geloofde in mij en gaf het nooit op. Daarvoor ben ik hem zo dankbaar”, aldus Ibrahimovic.

Eriksen, Fischer en Dolberg
Christian Eriksen maakte daags voor de EK-kwalificatiekraker Denemarken - Zweden tijd voor een gesprek met Ajax TV over Olsen. Ook de huidige Ajacieden Viktor Fischer en Kasper Dolberg vertellen over hun bijzondere band met de man die ze naar Ajax haalde.

Uitzendschema
De vernieuwde versie van de documentaire ‘De man die Zlatan zag’ is maandag 22 februari om 21:00 uur op Fox Sports Eredivisie kanaal 1 te zien. De docu wordt de dagen erna nog drie keer herhaald op Fox Sports. Dinsdag 23 februari om 19:00 uur op kanaal 3, woensdag 24 februari om 18:00 uur op kanaal 3 en donderdag 25 februari om 17:00 uur op kanaal 1.


Tekst en foto: Ajax.nl
TRAILER 'De man die Zlatan zag'