Menu
Kik Braspenning vaste waarde voor Ajax O15

Kik Braspenning vaste waarde voor Ajax O15

Ajax O15 kent een prima seizoensstart. Na 8 wedstrijden zijn er 6 wedstrijden gewonnen, 1 verloren en 1 gelijk gespeeld. Dit zorgt ervoor dat de ploeg van Richard Knopper de 3e plek bezet, achter Feyenoord en AZ. Afgelopen zaterdag stond het duel tegen NEC op het programma, waarbij Kik Braspenning de assist voor de 1-0 gaf.

,,Ik vond de wedstrijd de 1e helft goed gaan, de 2e helft was minder.'' De buitenspeler denkt te weten hoe dit komt. ,,We verslapten omdat we dachten dat de wedstrijd al gespeeld was.'' Na 40 minuten stond de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong, tevens de eindstand.

Concurrentie
Braspenning was na de wedstrijd flink gehavend en betrad de kleedkamers met een ijszak. Wat was er gebeurd? ,,Ik heb sinds donderdag last van mijn lies en dat schoot er weer in.'' Toch vreest hij niet voor zijn positie. Tot nu toe heeft Knopper hem altijd een basisplek toevertrouwd, ondanks de concurrentie.

Braspenning wordt behandeld aan een pijnlijke lies.
Braspenning wordt behandeld aan een pijnlijke lies.

Het hele team speelt goed, is het 14-jarige talent van mening. ,,We hebben 3 goede buitenspelers, en er kunnen er maar 2 spelen. Dus de concurrentie is altijd groot.'' Hij laat zich gelden door goed te trainen en zijn kwaliteiten te tonen. De tegenstander snel passeren en goede voorzetten geven, dat zijn specialismes van Braspenning.

Hecht team
Ondanks de continue strijd om een basisplaats is de sfeer in het team altijd goed. Tijdens de wedstrijd tegen NEC laat de buitenspeler af en toe blijken niet tevreden te zijn met bepaalde passes, maar dat doet niet af aan de stemming. ,,We hebben een hecht team en we kunnen alles bespreken. Dus dat zit wel goed.''

'Ik wil het profvoetbal bereiken'

Braspenning is bezig aan zijn 2e seizoen bij de Amsterdamse club. Hiervoor voetbalde hij bij Purmersteijn. Hij heeft het enorm naar zijn zin bij Ajax en heeft er dan ook alles voor over. Hij moet meer opgeven dan andere leeftijdsgenoten, maar hij weet waar hij het voor doet. ,,Ik wil het profvoetbal bereiken. Engeland of Spanje, dat lijkt me wel wat.''

Vrijheid
Suárez is volgens de O15-voetballer de beste voetballer ter wereld. ,,Zijn spel is mooi'', aldus de linksbuiten. Eerst stond hij in de spits, net als de Uruguayaanse sterspeler van FC Barcelona. Maar heeft trainer Knopper hem aan de linkerkant neergezet. En daar is hij blij mee. ,,Ik heb meer vrijheid en kan daardoor beter een actie maken. En dan natuurlijk een goede voorzet geven, waar ik goed in ben'', lacht hij.

Tekst en beeld: Ajax.nl/Celine de Graaff

BEKIJK OOK: Highlights Ajax O15 - NEC O15